USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

США скасували чверть мит на українську сталь і вироби з неї

10 Травня 2022 06:45
У США вирішили скасувати 25% мит на українську сталь та вироби з неї. Таке рішення діятиме протягом 12 місяців, тобто до травня 2023 року.

Про це повідомила у Фейсбуці міністр економіки України Юлія Свириденко.

З її слів, над цим український уряд працював кілька років. Про скасування мита на українську сталь заявила секретар комерції Джина Раймондо.

США скасували чверть мит, які запровадила адміністрація президента Дональда Трампа. Юлія Свириденко наголосила, що це поворотний момент у торговельних відносинах з США.

Як пише 24 Економіка, в ефірі загальнонаціонального телемарафону заступник голови Офісу Президента Андрій Сибіга уточнив, що Вашингтон скасував мито на українську сталь та вироби з неї на 1 рік.

Крім того, схоже рішення ухвалила Канада. Щоправда, там скасували мито на всю українську продукцію на 1 рік. Напередодні всі мита на рік на українську продукцію скасували в Європейському Союзі та Великій Британії.

Сибіга наголосив, що це досягнення, які сприяють нашій перемозі у війні з Росією.

Нагадаємо, уряд Великої Британії на запит українського президента Володимира Зеленського першим скасував мито на українську продукцію. У Лондоні наголосили, що це крок для підтримки української економіки, яка страждає в час війни.

Згодом таке ж рішення запропонували і в Єврокомісії. Володимир Зеленський наголосив, що це вигідне для Європи рішення, адже наша держава допоможе стабілізувати іноземні ринки.

Увечері 8 травня стало відомо, що Канада також скасувала мито на українські товари. Символічно, що це сталося під час візиту прем'єр-міністра країни Джастіна Трюдо до Києва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 10 Травня 2022 09:12
Тепер весь метал поїде за кордон, а виробництво знищено в Україні. Будем купляти по захмарним цінам за кордоном і платити розмитнення. Переплавтяти кацапський металобрухт з полів теж нема де

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus