USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

США вимагають від українця Полякова продати свою частку в компанії Firefly Aerospace, – ЗМІ

30 Грудня 2021 11:10
Уряд США вимагає від українського підприємця Максима Полякова продати свою частку в аерокосмічній компанії Firefly Aerospace з «міркувань безпеки».

Як пише Бабель з посиланням на Bloomberg, український підприємець погодився.

Зазначається, що наприкінці листопада Поляков отримав листа від Комітету з іноземних інвестицій у США (CFIUS), в якому висловлювалися побоювання щодо національної безпеки та вимагалося, щоб бізнесмен та його інвестиційна компанія Noosphere Venture Partners продали приблизно 50% акцій Firefly. Поляков погодився, однак заявив, що володіння ним Firefly не загрожує нацбезпеці США.

За словами двох людей, знайомих із ситуацією, уряд США призупинив поточні операції із запуску ракет Firefly у Ванденберзі, оскільки проблема власності Полякова загострюється.

У самій компанії наполягають, що Поляков пройшов ретельну перевірку – жодних проблем з безпекою не виявлено.

«Noosphere Ventures і пан Поляков розуміють, що дії CFIUS відбуваються на тлі напруження між Україною та Росією, що зростає. Noosphere Ventures докладає всіх зусиль, щоб розвʼязати проблеми із CFIUS найбільш ефективним і відповідним способом», – додали в компанії.

Firefly Aerospace (раніше – Firefly Space Systems) – створена в 2014 році в Техасі (США) приватна американська компанія, що веде розробку сімейства РН легкого класу нового покоління. У Дніпрі Firefly Aerospace має власний R&D-центр і цех експериментального виробництва малих ракетних вузлів з подальшим лабораторним тестуванням.

Компанію Firefly Aerospace в 2017 році перезапустив українець Максим Поляков, включивши її до складу Noosphere Ventures. Штаб-квартра Firefly базується в Техасі, офіси компанії працюють у Вашингтоні, Токіо (Японія) і Дніпрі (Україна).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
помощники Показати IP 30 Грудня 2021 11:31
лицемерный оскал США: поматросить и бросить)
Дідо Показати IP 30 Грудня 2021 11:48
Демократично віджимають бізнес. Все справедливо. Ніхто репетувати не буде, це ж Гамерика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus