USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

За 1 долар: українець Поляков на вимогу США продає частку у ракетній компанії Firefly Aerospace

17 Лютого 2022 11:35
Українець Макс Поляков продав свою частку акцій в Firefly Aerospace за символічну суму на вимогу Комітету з іноземних інвестицій США (CFIUS).

Про це бізнесмен повідомив у мережі, передає Укрінформ.

«Я віддаю за $1 усі свої 58% акцій Firefly моєму співзасновнику та партнеру Тому (Том Маркусік, – ред.). Шановні CFIUS, Air Force та 23 агентства США, які зрадили мене та засуджують мене всіма своїми діями за останні 15 місяців. Сподіваюся, тепер ви щасливі. Історія розсудить усіх вас, хлопці. Макс любить Україну, і так, у мене український паспорт, і я засновник Firefly! Прощавай, моя «пташко», і зрештою я пишаюся тим, що я зробив для душі та спадщини моєї землі», – написав Поляков.

Раніше представники уряду США та аерокосмічної промисловості висловили побоювання, що цінні технології можуть потрапити до України, Росії чи інших країн, які намагаються розробити ракетні програми.

За словами двох людей, знайомих із ситуацією, уряд США припинив поточні операції із запуску ракети Firefly у Ванденберзі, оскільки розглядається проблема власності з Поляковим.

Firefly та Noosphere Ventures вже понад п’ять років співпрацюють з урядом США. Компанія Firefly, яка розташована в Сідар-Парку, що у штаті Техас, розробляє лінійку ракет-носіїв та космічних апаратів для комерційних запусків малого та середнього корисного навантаження.

За цей період Firefly одержала контракти від Агентства передових оборонних дослідницьких проєктів США (DARPA), NASA і ВПС США, а також отримала численні ліцензії від інших агентств у складі уряду США.

Крім того, Firefly в рамках контракту на довгострокову оренду отримала доступ до пускового майданчика 2W на базі Космічних військ Ванденберг.

В рамках цих контрактів та партнерств Макс Поляков особисто та його компанії неодноразово проходили ретельні перевірки, і жодних проблем із безпекою не було виявлено, зазначають у компанії.

Після невдалого польоту легкої ракети-носія Alpha у вересні поточного року компанія планувала здійснити наступний запуск вже у грудні цього року в Ванденберзі, однак запуск був відкладений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олесь Показати IP 17 Лютого 2022 11:58
Дали людині поробити але недали заробити . Хай буде наукою всім хто там десь хоче вкласти гроші і свої знання . Викинуть нафіг і фаміліїї неспитають якщо щось не так.
Правда до Олесь Показати IP 17 Лютого 2022 15:11
З українцями так поводяться невперше. Піддубний колись теж так "заробив".
Державний рекет Показати IP 17 Лютого 2022 12:00
Це ота, як її, дермократія, віджали 100 мільярдів в українця, а завтра гумнанітарну допомогу пришлють на 1 мільйон.
Ок Показати IP 17 Лютого 2022 12:03
То вам на москали этим и не жало подарить
Дідо Показати IP 17 Лютого 2022 12:11
Ги, демократично так, ні? Кажуть в Росії бізнес віджимають, в Америці такого бути не може. Ги.
цікавий Показати IP 17 Лютого 2022 13:44
Може найняти "інвестиційну няню" і запросити Полякова в Україну?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus