USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Позбавлення недоторканності Полякова: Луценко зірвав засідання

6 Липня 2017 14:02
Генпрокурор України Юрій Луценко достроково залишив засідання регламентного комітету Верховної Ради, на якому розглядалось питання позбавлення депутатської недоторканності з нардепа від «Народного фронту» Максима Полякова.

Перед цим генпрокурор посперечався з депутатом Сергієм Шаховим, звинувативши членів комітету у покриванні корупції, передає ТСН.

«Ви необ'єктивно ставитесь... Ви покриваєте корупцію тут, в цьому залі... Чорт забирай! Коли я почав ставити питання вчора одному з присутніх тут, мені не дали цього зробити, бо ми вийшли на гаряче. Ви боїтеся, щоб люди побачили корупцію. Сьогодні ви мені намагаєтеся закрити рота! Не вдасться! Ви всі тут займаєтесь покриванням корупції... Приймайте рішення, врешті-решт, не займайтеся самогубством Верховної Ради!» - заявив Луценко.

Своєю чергою Шахов парирував йому фразою «За правдою дійдеш, ноги до *опи зітреш». Після цього Луценко вийшов із зали, попри заклики залишитися і продовжити засідання.

Зазначимо, для прийняття рішення регламентний комітет повинен мати достатню кількість присутніх.

У засіданні комітету оголошено перерву до 14-00. Водночас, чи повернеться на засідання Луценко, наразі невідомо.

Учора, 5 липня комітет не підтримав зняття депутатської недоторканності з нардепа Андрія Лозового (Радикальна партія Олега Ляшка). 4 липня не підтримав зняття недоторканності з Олеся Довгого. 3 липня регламентний комітет Верховної Ради не дав згоди на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Євгена Дейдея (фракція "Народний фронт"). Чим менше шансів проголосувати за зняття депутатських недоторканностей, тим більше подань на зняття депутатських недоторканностей підписує генпрокурор Луценко, - наголошував з цього приводу журналіст Михайло Ткач. При цьому він зазначав, що, скоріше за все (або як завжди) нічого в цьому напрямку не зроблять.

Як повідомлялося, антикорупційні органи заявили, що Розенблат (фракція «Блок Петра Порошенко») і депутат з фракції "Народний фронт" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні. 19 червня НАБУ і САП затримали 3 помічників народних депутатів, охоронця і двох представників громадської організації за підозрою в отриманні 300 тисяч доларів хабара для передачі Розенблату і Полякову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus