USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США залишать у Сирії групу миротворців після виведення військ

22 Лютого 2019 22:29
Президент США Дональд Трамп переглянув своє рішення про виведення військ США з Сирії, що означає збереження підтримки Європи, повідомляє Bloomberg з посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації США, пише Новое Время.

Зі слів співрозмовника, в Сирії залишаться близько 400 американських військовослужбовців. Вони будуть дислоковані на північному сході і на базі Ет-Танф на півдні країни. Таким чином Трамп хоче показати європейським союзникам, що вони не залишаться без американської підтримки на тлі можливого відродження Ісламської держави.

Білий дім очікує, що чисельність багатонаціональних сил в Сирії становитиме близько 1500 військовослужбовців, але європейські союзники ще не підписали цей план.

В адміністрації Трампа зазначили, що американці не будуть задіяні у військових операціях міжнародної коаліції, а відповідатимуть за забезпечення інфраструктурних питань. Серед однієї з цілей - гарантувати, що турецькі війська в наступі на курдських союзників США не наважаться зайти далі в Сирію.

Зі слів чиновника, попри попередні обіцянки вивести американські війська найближчим часом, точних термінів досі немає.

Раніше прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що США мають намір залишити в Сирії 200 військовослужбовців як "миротворчий контингент".

Нагадаємо, на початку 2019 року президент США Дональд Трамп погодився дати військовим близько 4 місяців на виведення американського військового контингенту з Сирії.

Критики стверджували, що виведення військ США підуть на користь Ірану і Росії, які підтримують уряд президента Сирії Башара Асада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus