USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США звинувачують Росію у підкупі посадовців ФІФА

7 Квітня 2020 17:12
Після тривалого розслідування прокурори США звинуватили Росію та Катар у підкупі низки футбольних функціонерів.

Росія та Катар давали хабарі за право проводити фінали чемпіонатів світу з футболу в 2018 та 2022 роках, йдеться у висновку прокурорів, повідомляє Голос Америки.

Зокрема, заявляють американські прокурори, Росія, через 10 різних підставних компаній, надала 5 мільйонів доларів хабарів колишньому віце-президенту Міжнародної федерації футболу (ФІФА) від Трінідада і Тобаго Джеку Ворнеру. Ще мільйон доларів Росія обіцяла в якості хабара колишньому членові виконавчого комітету ФІФА від Гватемали Рафаелю Сальгеро.

Під час голосування за право проведення фіналу чемпіонату, що відбувалось в 2010 році, Росія обійшла Англію, спільну заявку Нідерландів та Бельгії а також заявку Іспанії та Португалії.

Більше половини тих, хто голосував за місце проведення чемпіонату світу в 2018 та 2022 роках, включаючи колишнього президента ФІФА Сеппа Блеттера, були звинувачені у порушеннях, а деяким висунуто звинувачення у скоєнні злочину, пише The New York Times.

Росія широко використовувала проведення у себе фіналу чемпіонату світу для покращення свого міжнародного іміджу. Так, російський президент Путін подарував м’яч чемпіонату президентові США Дональдy Трампу під час спільної пресконференції влітку 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
От так от Показати IP 7 Квітня 2020 19:50
І вже не відвертиться. Да й що може та рашка проти США ??? Тільки мультики показати про нову ракету да лаптьом помахати.
Мольфар Показати IP 7 Квітня 2020 20:52
Всю комісію отруїли : ведмежою ікрою, водкою із самовару і матрьошками з новічком!
Всезнайко Показати IP 7 Квітня 2020 23:04
І що, Росія погано провела чемпіонат?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus