USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Сталеві серця»: як «Фіолет» і «Тартак» запалювали новий луцький фестиваль

14 Жовтня 2016 23:15
Нову сторінку музичної історії Луцька започаткував фестиваль «Сталеві серця». Захід, приурочений до Дня захисника України, свята Покрови та річниці заснування УПА, який відбувся у Луцьку сьогодні, 14 жовтня, організатори обіцяють зробити щорічним. Як і запрошувати на нього відомі українські гурти.

Перший фестиваль «Сталеві серця» оніціювали оргкомітет «Бандерштату» та управління сім’ї та молоді Луцької міської ради. І хоча часу на підготовку було мало, організаторам таки вдалося зробити свято якісної музики для шанувальників українського.

Зокрема, розпочав фестиваль луцький знаний гурт «Чорні черешні». Згодом на сцену вийшов гурт з Івано-Франківська - «Патроничі». Їх довго глядачі не відпускали зі сцени і вмовили заспівати «на біс». Колектив, до слова, представив пісню «Бензин», яка, планують, увійде до нового альбому.
І хоча фестиваль розпочався ще о 16 годині, але до 18 години глядачі все прибували. Так, саме на цю годину був запланований виступ луцького гурту «Фіолет» з годинною програмою.

Ведуча Вікторія Жуковська, представляючи гурт, розповіла, що вже зовсім скоро «Фіолет» розпочне свій всеукраїнський тур, який стартує у Львові. А сьогоднішній концерт, додала вона, можна вважати нульовим концертом цього туру. Крім того, вона повідомила: нова програма «Фіолету» однозначно відрізняється від усього, що було раніше.
«Дівчата, соплі і ваніль залишилися в минулому», - зауважила вона і пояснила: гурт вийшов на той рівень, коли створює пісні, які «не беруть на радіо, бо заважкі».
Сам же соліст «Фіолету» Сергій Мартинюк, дякуючи публіці, зауважив, що ще декілька років тому свято Покрови, як день заснування УПА, святкували небагато людей. Але за короткий час все змінилося, і велике релігійне свято отримало новий зміст. Тож саме «Сталевим серцям» (однойменна композиція «Фіолету») і присвячений захід.
По тому на сцену вийшов «Тартак». Як додала Вікторія Жуковська, цього року гурт святкуватиме своє 20-річчя. Тож дуже скоро шанувальники матимуть чергову нагоду послухати улюблені композиції у виконанні Сашка Положинського. Він, своєю чергою, попередив слухачів: лірики сьогодні не буде, адже Замкова площа – це місце з трагічною історією. Неподалік розстрілювали в’язнів Луцької тюрми, поруч – вояків УПА. Тож, власне, вся програма, додав він, не драйвова, а має більш смислове навантаження.
Так, зі сцени звучали пісні з альбому «Тартака» «Ввічність».
І, звичайно, пісня, відеокліп на яку гурт підготував до Дня Незалежності, – «Голос крові».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 15 Жовтня 2016 01:09
Класно було, так щиро, так сильно!!!
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2016 01:37
Хто ця напівлиса жінка?
До Анонім Показати IP 15 Жовтня 2016 14:45
Це твоя сестра!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus