USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Стан будинку на Привокзальній: по стінках - вода, на підлозі - калюжі

25 Березня 2013 12:11
Від весняної негоди та бездіяльності працівників ЖЕКу страждають лучани. На сполох забили мешканці вулиці Привокзальної, 6, - йдеться на ТРК «Аверс». Ще у суботу, скаржаться люди, їм на голови зі стелі почала бігти вода. Зіпсований ремонт та купа нервів - так знову дав про себе знати зруйнований дах та абсолютна байдужість комунальників.

Умови, у яких доводиться жити мешканцям будинку, що обслуговує третій ЖЕК, просто вражають. Мало того, що будівля цілий рік стоїть у воді, так ще й заливає п’ятиповерхівку зверху. Через дірявий дах мокне еклетропроводка. Мешканці бояться лягати спати, аби уночі, бува, не трапилась пожежа. Та на колективні скарги, що надсилають у ЖЕК та міську раду, відповідь завжди одна - коштів на ремонт не передбачено, будинок придатний для проживання. Люди не можуть допроситись, аби їм хоча би почистили від снігу дах.

Мешканка будинку Ніна Парчевська розповіла: «Бог його знає, що то за влада стала. Ні до чого не можна добитися. І в міську дзвонила, і всюди, поки не затопило повністю. Вон – світло навіть включати страшно. Тільки здирають гроші - давай і давай, давай і давай».

Від минулої суботи Ніна Парчевська, ветеран війни та ветеран праці, не перестає лити сльози. Пенсіонерка в розпачі від бездіяльності комунальників. Уся її спальня заставлена мисками, а ліжко встелене клейонкою - останні кілька днів ця лучанка лише те й робить, що «воює» з потопом, а вода не перестає литися зі стелі. Власниця квартири боїться у помешканні вмикати світло. Чи не щодня вона телефонує у ЖЕК та зі сльозами благає почистити дах від снігу, проте до біди нікому немає діла.

Схожа ситуація у квартирі сусідки Ніни Парчевської. Жінка переконує, що сніг та бездіяльність та безвідповідальність працівників ЖЕКу зіпсували їй ремонт: «Тільки квартира після ремонту. Будемо перебілювати. Зараз зимою ми його і не чіпали, бо буде те ж саме», - бідкається лучанка.

На даху п’ятиповерхівки, який облаштували майстри ЖЕКу №3, між листами шиферу робітники, вочевидь, «забули» покласти гребінь. Через покрівлю видно дерева. Опади постійно просочуються на стелю мешканцям п’ятого поверху. За що платять щомісяця по 60-70 гривень на обслуговування будинку люди не розуміють, а тарифи збираються ще й підвищити.
Окрім того, це не єдина проблема – підвал теж постійно залитий водою, скрізь по фундаменту пішли тріщини. Через діряві зливові труби вода потрапляє і на будинок, в деяких місцях почала вилітати цегла. Про ці проблеми начувані комунальники, знають і в мерії, тільки реакції, кажуть мешканці, жодної.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
лучанка Показати IP 25 Березня 2013 12:35
А мені в приватному будинку хто має з покрівлі сніг чистити!!! Навчились пенсіонери бідолашні плакатись і в ЖЕК дзвонити. А діти, внуки де??? а по картиру бігом прибіжать, державі не залишиться, а сніг почистити не хочуть. Заплатять 60 грн. і думають про всі блага.
андрій Показати IP 25 Березня 2013 13:09
зате на коляду і на паску по 100 гривень є кому давати а як помощі просити то до жеку...
Іра Показати IP 25 Березня 2013 14:13
Так в тому й справа,Лучанка,що вона платить щомісяця 60 гривень,а ви ні.Звідки стільки жовчі?Знаєте,яка сума виходить з будинку,а жек не робить нічого.А за вашою хатою діти-внуки теж прибіжать,але чи поможуть чимось вам-не факт.
Віталій Показати IP 25 Березня 2013 14:43
Ні ну скільки можна!!! Квартири на халяву отримали. Попривикали все на халяву. Тече скиньтеся і відремонтуйте. А то тільки попривикали, що по ЖЕКАХ бігати і у пресу статті строчити. Руки є - зробіть самі, а якщо не з того місця ростуть заплатіть кваліфікованим робітникам!
я Показати IP 25 Березня 2013 14:59
сделать можно все, зачем тогда платить жеку...это тем. кто про халяву...
Іра Показати IP 25 Березня 2013 15:02
Шановний Віталій!Не всі отримали квартири на халяву.У нас,наприклад,кооперативний будинок,де ми придбали квартиру декілька років тому за дуже великі гроші.Чим наш будинок відрізняється від приватного?А тим,що мусимо платити в жек за те,що сніг чистимо з даху самі!..
Лучанка до Іра Показати IP 25 Березня 2013 18:23
Не знаю яка там "лучанка",що писала..., але,доречі, як на диво, в чомусь я з нею погоджуюся!!! Треба було раніше значить думати головою- Ви в якій країні живете? Будуйтеся, якщо гроші мали..., що Вам заважало?Лінь?! Ну тепер майте "радість"!
Юрій Показати IP 26 Березня 2013 09:56
Ось вона українська ментальність!! Люди про що ви сперечаєтесь. Будинок в принципі має бути без "браку", а якщо він стоїть на балансі організації, що несе відповідальність за його стан (ЖЕК, чи назвіть по іншому)то ця організація просто зобов'язана усувати подібні недоліки. І ту розмір оплати за обслуговування не причому раз встановили 60грн. то значить економічно обгрунтували. Виконуйте!
Марина до Юрій Показати IP 26 Березня 2013 11:14
Юій правий.
Сонька Золотая Ручка Показати IP 26 Березня 2013 12:22
Засрали страну, и дальше срете. Зато , мля, все "щирі українці". А працювати нормально по людськи тупо не хочете. От і туберкульоз, онкологія і т.п.- яка навколо вас чистота буде, якщо за оплату комунальних послуг не робите ні хера?! С*ите дальше.... Далі буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus