USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани хочуть «відвоювати» скандальний гуртожиток на Привокзальній

17 Червня 2015 10:16
Мешканці гуртожитку, що знаходиться у Луцьку на вулиці Привокзальній, 13а, б’ють на сполох – їхня оселя в критично-аварійному стані. Однак акціонери, яким належить будинок, і які власною безгосподарністю довели помешкання до руйнування, вперто не бажають йти на контакт із мешканцями та ігнорують будь-які спроби дійти компромісу.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 17 червня.

Так, зі слів голови депутатської групи «Новий Луцьк» Андрія Осіпова, найголовніший пункт гострого питання – провести громадські слухання з мешканцями будинку, аби з’ясувати, хто ж повинен опікуватися проблемним будинком.

Як пояснив обранець громади, біда у тому, що люди користуються аварійним приміщенні, але не є його власниками.

Даний гуртожиток є відомчим, він належить швейній фабриці.

«Але ця структура не хоче ним опікуватись, бо це для неї тягар. Водночас і віддавати комусь іншому у власність - також бажання не має. А тим часом будівля знаходиться в критичному стані, зокрема, обвалюються дашки. Згідно із законом, капремонт житлових приміщень належить до обов’язків власників приміщень. Люди не можуть цього зробити, бо вони там знаходяться на «пташиних правах», - каже депутат.

На його думку, потрібно провести громадські слухання, щоб власник зрозумів, що якщо не може припинити руйнування будинку, то дати людям можливість приватизувати житло, перед цим передати на баланс міської ради, аби згодом віддати будинок у власність людей.

«І нехай мешканці будинку у ньому повноцінно хазяйнують, створивши ОСББ», - каже доповідач.

Слово взяв і співавтор проекту рішення, депутат Луцької міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. Як пояснив обранець громади, будівлю звели ще в 60 роках минулого століття, тому наразі на ній спостерігаються тріщини та прогини, ураження крокв, електропроводки, масове випадання штукатурки, сліди вологості та грибок, відсутність утеплення системи центрального опалення тощо. Фундамент та цегляні стіни – повністю у незадовільному стані.
«Насправді передача будинку у власність - це дуже важлива проблема, бо за нею стоїть питання про життя і здоров’я мешканців. В один прекрасний день дашок впаде комусь на голову, і знову будемо розмовляти про трагічний випадок через чиюсь безгосподарність», - заявив депутат.

Від імені жителів аварійного помешкання до членів виконкому звернулась і голова будинкового комітету Валентина Васевич: «Звертаюсь від імені всіх мешканців із проханням сприяти у вирішенні проблемної ситуації. Багато років нам не дають реалізувати своє законне право на приватизацію. Просили віддати будинок в житлово-комунальну власність міста. Писали звернення на ім’я голови правління швейної фабрики. Сказали, що відчуження відбувається тільки на зборах акціонерів. До слова, ми звертались до одного із акціонерів – депутата Луцької міськради Олени Голєвої, але вона кожного разу ігнорує прохання про діалог», - скаржиться жінка.
З її слів, мешканців гуртожитку бентежать тріщини, протікання даху, обгорілі оголені дроти і ще багато чого жахливого.

«Ми намагаємось всіма силами відвоювати право на приватизацію. Ми хотіли б пояснення від депутата Голєвої про небажання дослухатись до мешканців», - резюмує доповідач.

На це заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська зазначила, що у будинку - 99 квартир, і перший поверх – офісні приміщення. Тому вона запропонувала не голосувати за дане рішення, а доручити департаменту ЖКГ підготувати рішення міської ради про прийняття будинку в комунальну власність з метою подальшої приватизації.

Тож, вислухавши усі аргументи, члени виконавчого комітету прийняли наступні рішення: визнати стан житлового будинку незадовільним, і до наступної сесії підготувати проект про згоду на передачу у комунальну власність; провести зустріч мешканців із акціонерами; змусити власників, згідно із висновком про технічний стан будинку, привести помешкання у належний стан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 17 Червня 2015 10:21
Як акціонери не захочуть, то нічого не поробиш. Бо вони власники!
картонна фабрика луц Показати IP 17 Червня 2015 12:37
йдіть жити в коробку, зараз літо, тепло, зробимо коробку за розміром вашого тіла)))))
Антиголлі Показати IP 17 Червня 2015 13:33
да, це ще та "народна адвокатеса". Інші за стільки років у політиці встигають круто розкрутитися. А ця не може - люди знають що до чого. От вам і хамство до водіїв та інших працівників, от і жадоба до мінімалки в оплаті праці та кидалово партнерів по бізнесу - все це вилазить боком.
КАПЕЦЬ Показати IP 17 Червня 2015 15:21
Осіпову А. аби тільки передати на баланс міської ради з подальшою приватизацією і передачею своєму другові - депутату Бондаруку Роману - тобто в ОСББ ....................! Волиняни, не вже ви не зрозуміли за ці останні 5 років , що ці двоє (Осіпов і Бондарук) це прохадімци, які кинули мінімум на 35 млн.грн. Західінкомбанк і вас кинуть та розведуть як котят малих. Ганьба ! Дивно, що ними ще не зацікавилися слідчі органи, прокуратура.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus