USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Старе місто у Луцьку можуть затулити бані?

16 Липня 2008 09:05
Під час розгляду архітектурно-містобудівною радою Луцька низки об’єктів, які планують побудувати у обласному центрі Волині, найбільш дискуційним виявилося питання кварталу житлової забудови на вулиці Кондзелевича, – повідомляє 16 липня репортер «Волинських Новин».
 
На думку директора департаменту містобудування Луцької міськради Георгія Шевчука, показовим для міста є приклад того, що на місці колишнього заводу «Спектр» по вулиці Йова Кондзелевича планується житлова забудова.  Як зауважив градоначальник обласного центру Волині Богдан Шиба, потрібно перепрофільовувати і забудовувати промислові території, що втратили своє первісне призначення.
 
За словами деяких членів містобудівної ради, інвестор,який планує будувати житло на колишній території ВАТ «Спектр», ризикує, адже геологічний стан цієї місцевості просто страшний і при будівництві доведеться використовувати сваї завдовжки понад 17 метрів.
 
Проектом передбачається спорудження двох чотириповерхових будівель із башточками-мансардами. Проте реальні розміри, на думку пана Шевчука, будуть мінімум у півтора рази більші. Адже у пропонованому варіанті будинки розміщені надто щільно, і тому виникає проблема місця відпочинку дітей та паркування автомобілів.
 
Водночас практично всіх членів ради включно з Богданом Шибою зачепило те, що ці чотириповерхові будівлі можуть закрити вигляд на Старе місто з боку вулиці Ковельської і Братського мосту. Як вважає Георгій Шевчук, якщо дотриматися пропонованого проекту, то поряд із банями храмів у історичному центрі Луцька з’являться ще кільканадцять бань-куполів на башточках новобудов по вулиці Кондзелевича.
 
Тому рішенням архітектурно-містобудівної ради питання щодо цього об’єкту виноситься на доопрацювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus