USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Старі хлібні кіоски в Луцьку замінять на сучасні за три місяці

7 Липня 2021 11:52
Старі кіоски ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ», розміщені в Луцьку, мають замінити на нові.

Про це йшлося 7 липня під час чергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

На розгляд членів виконкому винесли 11 проєктів рішення про розміщення ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» стаціонарних споруд.

Як зазначив директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз, перемовини з представниками підприємства тривають уже близько трьох років.

«Ми говоримо про одне й те ж саме. Спершу тимчасові споруди «ТЕРЕМНО ХЛІБ» працювали взагалі без будь-яких дозвільних документів. Тенденція ж до зміни зовнішнього вигляду цих споруд триває ще довше. Зараз підприємство готове замінити лише дві споруди», – сказав він.

Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив, що тривалий час «ТЕРЕМНО ХЛІБ» не сплачувало жодних коштів місту і зараз намагається обдурити міський бюджет.

«19.03.2020 був проведений конкурс на розміщення тимчасової споруди площею 15 метрів квадратних на проспекті Соборності, 7. «ТЕРЕМНО ХЛІБ» виграло конкурс. 8 350 гривень. Конкурс був проведений 19 березня, тимчасова споруда в цей час здійснювала свою діяльність. Договір було укладено 05.11.2020. Тобто в березні виграли конкурс, а договір уклали в листопаді. Весь цей час нічого не сплачували. Це неправильно. Чому так відбувається?» – зауважив мер.

19 березня теж відбувся конкурс на розміщення тимчасової споруди площею 30 метрів квадратних на проспекті Соборності, 37. «ТЕРЕМНО ХЛІБ» виграло конкурс за 5 875 гривень. Договір теж уклали в листопаді.

«Чому окремі підприємці, ще не встановивши тимчасову споруду, сплачують за користування окремими елементами благоустрою, інші – працюють і нічого не сплачують по пів року? Таких прикладів, де ситуація аналогічна, багато», – сказав Ігор Поліщук.

Член виконкому Олег Чернецький запропонував перенести розгляд проєктів рішень, які стосуються ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ», на наступне засідання виконавчого комітету.

Голова правління ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» Віктор Волков зазначив, що є головою правління підприємства протягом останніх шести місяців. За його словами, заборгованість підприємства вже ліквідовано.

«Ми вчасно платимо за оренду наявних МАФів, документи подаємо вчасно. Плануємо, оскільки ви затвердили новий дизайн кіосків, привести їх у відповідність протягом двох-трьох місяців, – сказав він. – У нас помінялася команда, змінилося керівництво. Ми вже заключили договір і, наприклад, кіоск на проспекті Соборності, біля церкви Всіх Святих, буде приведений у відповідний зовнішній вигляд».

Віктор Волков наголосив, що на підприємстві працевлаштовано 800 осіб. Окрім того, «ТЕРЕМНО ХЛІБ» планує закрити частину МАФів у Луцьку, які є нерентабельними.

Ігор Поліщук запропонував продовжити розміщення тимчасових споруд ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» на три місяці, аби підприємство виконало свої обіцянки. Виконком погодив проєкти рішень.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP 7 Липня 2021 16:08
а черги пенсіонерів за дещевим хлібом залишать і надалі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus