USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Старі печі – нові стандарти: як у сільській школі на Волині готують для учнів

17 Жовтня 2023 08:05
Учні Бранівського ліцею Мар’янівської громади не знають, що їхні обіди розробив шеф-кухар Євген Клопотенко. Кажуть, що готують у їхньому навчальному закладі смачно.

Своєю чергою, кухарі розповідають, що вже звикли готувати різні страви, єдине – обладнання харчоблоку сільської школи не пристосоване до новаторства, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Наше обладнання не пристосоване до цього меню, відповідно до якого страви потрібно готувати на пару чи запікати… Сьогодні в нашому шкільному сніданку – курячі нагетси, овочевий салат, гречка, банан, хліб і чай. Оскільки в нас сніданки, а не обіди, ми трішки обмежені у виборі. Наприклад, ми не можемо готувати свинину. На сніданок можна готувати курку чи омлет, молочні страви», – говорить кухарка Надія Мудра.

Додає: найбільше побажання – щоби діти з’їдали порції. «Тому ми стараємося вибрати з запропонованого меню ті страви, які діти полюбляють найбільше», – каже кухарка.
Читати ще: Як харчуються луцькі школярі та чи зросте вартість порції з 1 вересня. Інтерв'ю з очільницею комбінату, який годує 29 шкіл громади

Вона розповідає: до тендерних закупівель продукти в шкільні їдальні постачали батьки учнів зі своїх городів. Це було дешевше.

«Раніше в нас був свій шкільний город, де ми вирощували овочі, картоплю. Батьки приносили моркву, буряк, цибульку. Коштів ніхто не брав. А зараз ми абсолютно все завозимо», – пояснює Надія Мудра.

На меню у шкільній їдальні не нарікають. Оскільки діти не все їдять, повари стараються адаптувати сніданки так, щоб учні не були голодними. Єдина проблема – брак обладнання, адже старі печі новим стандартам не відповідають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus