USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині чекають роз’яснень щодо того, яким має бути нове шкільне меню

15 Квітня 2021 20:07
Наразі ще немає пояснень, яким має бути меню школярів. Тож в регіонах чекають додаткової інформації.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила очільниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна.

Нагадаємо, Уряд ухвалив постанову, якою затвердив нові норми та порядок харчування у школах, дитячих садочках та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Зокрема, передбачається відповідна калорійність страв та меню для дітей. У документі міститься інформація про розподіл білків, жирів та вуглеводів, які мають містити страви, пропоновані школярам упродовж дня.

Читати ще: Нові норми харчування в українських школах запрацюють з 1 вересня

Зі слів Людмили Плахотної, поки що Кабмін не надав роз’яснень щодо того, яким саме має бути харчування в школах.

«Буде порівняння, зроблене на рівні Міністерства освіти, але, навряд чи його дуже кардинально змінять. Можливо, буде урізноманітнене меню, інша форма подачі, технологія приготування. Звичайно, має бути дотримання положень НАССР, але, думаю, все одно це буде українська національна кухня», – вважає вона.

Чи зміниться плата за харчування після зміни меню, переконує, поки що говорити рано, адже все залежить від цін на продукти.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus