USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Старі будинки у центрі Луцька зноситимуть. Але - в майбутньому

6 Травня 2009 14:27
У Луцьку наразі проблемним питанням є знесення старих будинків. Хоча це, ймовірно, доведеться вирішувати у майбутньому. Таку думку під час першого етапу громадських слухань з обговорення генерального плану міста Луцька висловив директор департаменту містобудування Луцької міської ради Георгій Шевчук, - повідомляє 6 травня репортер «Волинських Новин».
За словами пана Шевчука, у новому генплані обласного центру не допущено революційних рішень. Проте так чи інакше при реалізації цього містобудівного документу, прийдеться вирішувати проблему зносу споруд. Якщо у радянські часи взамін одного індивідуального будинку, який мав йти під знесення, видавалась 2-3 кімнатна квартира, то зараз це питання не врегульоване. Георгій Шевчук скаржиться на те, що на це немає відповідної законодавчої бази. Проте «знос буде, особливо в центральній частині». У питанні виділення компенсації за знесені будинки директор департаменту містобудування звернувся до досвіду Москви.
 
Разом з тим, крім знесення ветхого житлового фонду, передбачається і «перекваліфікація» дачних масивів у масиви індивідуальної садибної забудови. Для цього, як вважає Георгій Шевчук, необхідно провести на ці території відповідну інфраструктуру - дороги, комунікації тощо. Пан Шевчук розповів, що міська влада вже мала кілька зустрічей з керівниками луцьких дачних кооперативів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вінстон Показати IP 6 Травня 2009 16:53
Усі старі будинки у центрі Луцька давно викупили товстопики і нічого з ними не роблять. А люди ходять і дивляться на ту рухлять яка з дня на день комусь точно звалиться на голову! Там навіть бомжі жити не хочуть.
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2009 22:36
ні-і-і!!, не зносте Їх!!!! Ні-і-і-і((((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus