USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

«Старий Луцьк» на останній секунді вирвав перемогу в матчі з «Черкаськими Мавпами»

7 Лютого 2024 14:55
Баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» завдяки феєричній грі новоспеченого лідера Олександра Кольченка в кінці гри на останній секунді вирвав перемогу в «Черкаських Мавп» – 76:74.

У дебюті зустрічі луцький легіонер Джексон одразу ж забив ендван, відкривши рахунок, Новіков відповів «трьохою». Команди продовжили обмінюватися влучними кидками у перші хвилини. Але до середини чверті лучани почали відриватися: 4 очки закинув Томас, Мусієнко забив ендван, а Кольченко влучив здалеку. Завдяки цьому на табло світилося 16:8. Така ситуація на майданчику не подобалася тренеру «мавп» Артему Сліпенчуку, який взяв тайм-аут, що допомогло його команді скоротити відставання до мінімуму в першій чверті – 22:21.

Читати ще: Боротьба за плей-оф: «Старий Луцьк» наприкінці гри вирвав перемогу в одеської «БІПИ»

Команди продовжили обмінюватися набраними очками і в другій чверті, в середині якої на табло було 28:28. Але завдяки реалізованим штрафним Томаса та 4 очкам Джексона «Старий Луцьк» відірвався на +5 (34:29), а «мавпи» знову взяли тайм-аут. І черкасці вчергове здійснили ривок після тренерських настанов та вийшли вперед – 36:37. Однак «Старий Луцьк» таки зумів вирвати лідерство перед великою перервою – 38:37.

По перерві команди встигли обмінятися кількома влучаннями, і за рахунку 41:43 на користь «Черкаських Мавп» прозвучав сигнал повітряної тривоги. Томас з передачі Липовцева одразу вліпив данк після вимушеної паузи. Як не дивно команди і в третій чверті тривалий час не відпускали одна одну. Однак два поспіль дальніх влучання Далкорта та Марченка допомогли відірватися «мавпам» на +6 (45:51) та змусили Дмитра Чайковського брати тайм-аут. Після цього двічі поспіль влучив Мусієнко, а Далкорт закинув ще один дальній. Зрештою лідером після третьої чверті були «Черкаські Мавпи» – 55:58.

Читати ще: «Старий Луцьк» у конкурентному матчі поступився «Київ-Баскету»

Два поспіль трьохочкових від Прозапаса та Дюпіна дозволили «Старому Луцьку» знову вирватися вперед – 63:62. Після тайм-ауту черкасців Прозапас закинув ще один дальній, а лідер «мавп» Агафонов отримав пʼятий фол. Втім Далкорт також не відставав у дальніх влучаннях та зрівняв рахунок у середині четвертої десятихвилинки – 67:67. Невдовзі черкасці завдяки Буну зробили різницю в 5 очок. Далі Кольченко «трьохою» скоротив відставання до -2 за три хвилини до фінальної сирени, а після тайм-ауту з лінії штрафних зрівняв рахунок – 74:74. На останній хвилині команди ніяк не могли забити, а на останній секунді той же Кольченко в неймовірному проході вирвав перемогу для «Старого Луцька» – 76:74.

Найрезультативнішим у складі «Старого Луцька» став Стейсі Томас – 25 очок, 8 підбирань.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Головне фото – ФБУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus