USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Старий зламався: Луцькому НРЦ придбали тенісний стіл та спортивний інвентар. Фото

8 Грудня 2023 08:43
Вихованці Луцького навчально-реабілітаційного центру отримали тенісний стіл та спортивний інвентар від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Благодійники впродовж багатьох років підтримують заклад для дітей з інвалідністю, сприяючи покращенню процесів їхнього навчання та реабілітації.

Вчитель фізичної культури Луцького НРЦ Ярослав Мицюк розповідає, що вихованці потребували нового тенісного столу, адже старий зламався.

Читати ще: У Луцьку вихованцям НРЦ влаштували веселі старти та вручили подарунки. Фото

«Діти хочуть розвиватися, на перервах вони постійно в спортзалі. І зараз стоять у черзі біля нового стола, вирішуючи, хто ж буде грати наступним. Крім того, використовуємо його на уроках для розвитку моторики та координації. Приємно, що на наш запит відгукнулися», – зазначив Ярослав Мицюк.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зазначила, що співпраця з Луцьким НРЦ, де навчаються діти з інвалідністю, продовжується тривалий час, а Фонд радо надає підтримку закладу та його вихованцям.
«Ми відреагували на прохання Луцького НРЦ щодо придбання тенісного столу та інвентарю для гри. Він корисний вихованцям не лише для ігор під час перерв та розвантаження, а також для різних реабілітаційних вправ, адже багато дітей потребують розробки моторики, – закцентувала Катерина Шкльода. – І ми раді допомагати навчальному закладу. Щиро сподіваємося, що ці дітки будуть мати шанс на гідне майбутнє».
Читати ще: «Янголята в колі друзів»: особливі діти з Луцька показали свої таланти на традиційному благодійному фестивалі

До слова, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» уже багато років допомагає Луцькому навчально-реабілітаційному центру. Так, у закладі вже шостий рік працює сенсорна кімната із придбаним за кошти благодійників обладнанням.
Читати ще: У Луцьку для дітей з аутизмом влаштували веселі старти та вручили їм подарунки. Фото

Вчитель-дефектолог і корекційний педагог Ірина Янченко, яка пацює із дітьми з порушеннями інтелектуального розвитку, розповіла: «У цій кімнаті чимало обладнання, яке впливає на органи чуття, слуху та дотику. Також вона призначена для емоційного розвантаження й релаксації. Дітям кімната дуже подобається. Тут учні граються в басейні, для них проводять заняття із розвитку мовлення та сенсорики».
Читати ще: У Луцьку дітям із синдромом Дауна влаштували спортивне свято з подарунками. Фото

Крім того, Фонд цьогоріч закупив обладнання для облаштування кабінету ерготерапії. На тренажерах вправляються дітки з ДЦП та аутизмом, показуючи кращі результати в реабілітації, ніж були в них до цього.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus