USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стати художником: дар від Бога чи трудомісткий процес. ІНТЕРВ'Ю

12 Жовтня 2014 10:10
Всеукраїнський День художника відзначають щорічно у другу неділю жовтня. Так, з нагоди професійного свята, журналіст Інформаційного агентства Волинські Новини вирішила поспілкуватися із тими, чиє покликання – бути своєрідним ковалем у школі талантів.

Про те, чи можна навчити людину малювати і про особливості сучасних учнів, кореспондент видання запитав у викладача КП «Луцька художня школа» Алли Чумак, яка уже понад 14 років плекає таланти своїх маленьких учнів.

Наскільки з роками змінились учні художньої школи? Якими вони були, наприклад, 10 років тому й зараз?

У художній школі я вже працюю не так й мало, 14 років. Хочу сказати, що рівень дітей за ці роки дуже підвищився. Хоча змінився і їхній світогляд. Нове покоління зовсім по-іншому сприймає оточуюче середовище, навколишній світ. Можливо, це пов’язано з науково-технічним прогресом. У сучасних учнів стало менше вільного часу. Я б сказала, що геть мало. Але ми, викладачі, намагаємось усіляко розвивати дитячі здібності, їхню уяву та фантазію. Всі свої сили покладаємо саме на розвиток дітей, адже вони – наше майбутнє.

Що найбільше люблять малювати сучасні діти: портрети, натюрморти чи щось інше? До чого в більшості у них лежить душа?

По-перше, це залежить від віку. Якщо це маленька дитина, звичайно, уява у неї дуже велика. У таких малят поки що немає проблем. У них не виникає труднощів із виконанням поставлених завдань. Маленька дитина більш відверта та відкрита для творчості. Вони не задумуються над темою та способом викладання власних думок. Але, чим старшою є дитина, тим більше змінюються вимоги до неї. Зокрема, у підлітків зовсім інше світосприйняття.
Чи можна навчити дитину малювати, чи ж такі таланти закладаються з молоком матері?

Звичайно, будь-які таланти людини можна розвинути. Але, кажуть, що є такі діти, в яких талант від Бога, є такі, які малюють та вміють. Але є й такі, над художнім розвитком яких потрібно наполегливо працювати.

Чи є шанси навчитися малювати у людини, якій уже далеко за тридцять? Які у них шанси здобути фах художника, якщо це покликання можна назвати фахом?

Так, не бачу у цьому проблеми. У нас є люди на так званому «дворічному навчанні». Це і студенти, і молоді мами. Вони уже визначились, знайшли себе та посіли певне місце у житті. Саме тому вони вирішили зайнятись творчістю та саморозвитком. Тож, вони приходять у художню школу, займаються в класах і аудиторіях. Тобто, запевняю вас, що шанси є.

Скільки часу існують такі групи на базі Луцької художньої школи? Чи справді будуть працювати вечірні групи для людей старшого, не студентського віку?

Уже понад п’ять років функціонують групи для учнів віком орієнтовно до 20 років. А тепер ми хочемо відкрити групи для людей, які працюють на роботі. Тобто, заняття проводитимуть винятково у вечірній час. Для того, аби потрапити на навчання у такий клас, потрібно лишень не полінуватися прийти та написати заяву.
Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що у Луцькій художній школі незабаром відкриють класи для людей старшого віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
краса врятує світ Показати IP 12 Жовтня 2014 14:55
Красива дівчина. " В добрых линиях губ - чистота, красота, О которых тоскует мое поколение...", - писав російський поет В. Федоров. А очі!.. Півсвіту видно.
Мистець Показати IP 12 Жовтня 2014 23:31
А шо так засуєтілісь модератори?... Правда очі коле?...
Сітх до Мистець Показати IP 13 Жовтня 2014 09:39
Відчепись, сатано=) Всім плювати на твоє ядло_)
Художник Показати IP 14 Жовтня 2014 18:03
А хто їй сказав що вона сама художник. Це просто вчителька малювання початкових класів.
))) Показати IP 16 Жовтня 2014 09:28
художник - не более человек нежели окружающие. Значение хлебопашца не менее значимо. Каждый выбирает свой путь, если ему это дано - найти себя. И оценка каждому - по труду его, а не словам вокруг труда этого. Болтун говорит, мастер - делает.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus