USD 39.50 39.85
  • USD 39.50 39.85
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.90

Степан Івахів має конфлікт інтересів в Комітеті будівництва ВРУ

25 Травня 2017 18:42
Волинський нардеп-мажоритарник Степан Івахів (член депутатської групи “Воля народу”) має конфлікт інтересів в Комітеті ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Так, він пов'язаний з підприємствами, які добувають пісок, оптову торгівлю, виробництвом, виготовляють цеглу, будують приміщення тощо.

Про це йдеться в розслідуванні Руху ЧЕСНО “Парламентські забудовники: конфлікт інтересів у комітеті будівництва”.

Окрім 32 юросіб в Україні і закордоном, нардеп має ще дві громадські організації. Зокрема, Івахів задекларував 13 офшорних компаній на Кіпрі, Британських Віргінських островах, Сингапурі і Мальті, ще одна іноземна фірма Івахіва — в Нідерландах.

Прес-секретар нардепа Денис П'ятигорець каже: "Усі фірми знаходяться в управлінні компанії "Континіум".

Щодо деяких кіпрських офшорів, то контактною інформацією в декларації вказана корпоративна скринька юридичної фірми Pittas Legal; Британських Віргінських островів - Dr. K. Chrysostomides & Co LLC.
Власниками ТОВ "Спільне українсько-англійське підприємство "Західна нафтова група" (організація будівництва будівель) є п'ять підприємств.

Директором ТОВ є Юрій Корецький, помічник екс-нардепа Ігоря Єремеєва під час IV скликання ВРУ Корецький висувався на виборах 2015 року до Луцької міської ради від "Партії зелених України", посада на той момент - заступник директора КП "Луцькводоканал".

На заводі ПрАТ "Роздільський керамічний завод" виробляється продукція ТМ "Євротон". Завод знаходиться у Львівській області в смт Розділ.

Роман та Софія Єремеєви, кінцеві бенефіціари низки підприємств, є дітьми покійного нардепа Ігоря Єремеєва з "Волі народу".

Христина Кушіл і Віталій Рогак є бізнес-партнерами Івахіва. Рогак представляв Ігоря Єремеєва на виборах 2012 року, він має юридичну ліцензію.

Раніше аналітики ЧЕСНО проаналізували електронні декларації 13 нардепів Комітету з питань будівництва. Найбільше фірм — 32 — має нардеп-мажоритарник Степан Івахів ("Воля народу") з Волині. Будівельне спрямування мають фірми переважної більшості нардепів — Володимира Зубика, Степана Івахіва, Олександра Марченка, Петра Сабашука, Сергія Скуратовського, Віталія Сташука, Олександра Ревеги, Дмитра Андрієвського і Юрія Одарченка. Не вказали у своїй декларації бізнес-активи двоє з тринадцяти нардепів: Олександр Кодола, "Народний фронт", а також Андрій Шинькович, БПП "Солідарність".
Нагадаємо, Степан Івахів є одним з тих, хто воює за спадок колишнього бізнес-партнера Ігоря Єремеєва та намагаються викинути з бізнесу спадкоємців загиблого півтора роки тому Єремєєва. Тим часом дружина покійного бізнесмена Тетяна прокоментувала інформацію, яка з’явилася у ЗМІ, і подякувала журналістам, що не лишилися осторонь проблеми, що виникла навколо спадку її чоловіка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Настя Показати IP 25 Травня 2017 23:26
От дивлюся тобі, степанку, в твої каламутні очі і думаю: яке ж ти все-таки ч..о! Як побавитися - то мастак, як наобіцяти - в рот язика не клади, "мільйонами закидаю". А як отримав задоволення - так і зник безслідно... Непорядно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus