USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Столяру цікаво, чи варто захищати бобрів

24 Лютого 2012 14:53
Діяльність бобрів шкодить державі. Через неї в деяких місцинах Маневицького району можуть зникнути тетеруки та глухарі.

Про це 24 лютого під час засідання комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів розповів депутат Василь Столяр.

Працівник обласного державного управління охорони навколишнього середовища Дмитро Савчук розпочав дискусію, розказавши, що в урочищі «Садівська дача» чисельність популяції дикого кабана збільшилася до 100 голів. «Існують певні засоби, щоб зменшити поголів’я, але для цього потрібно змінити статус об’єкту. А саме, надати статус «лісовий заказник», - пояснив фахівець.

Натомість депутат Василь Столяр поцікавився у нього, чи варто захищати бобрів. Мовляв, вони наносять шкоду державним землям. «Ви гляньте, що люди пишуть», - додав обранець громади.

Савчук висловив думку, що бобрів потрібно захищати. «Але не так їх, як територію, де вони живуть. Якщо зберегти ареал, той тварини збережуться», - вважає спеціаліст.

Своєю чергою, Столяр навів приклад торфорозробок в Маневицькому районі, які підтоплюються через природну діяльність бобрів.

З його слів, якщо там припинять розчищення водовідвідних каналів, то зникне популяція тетеруків та глухарів.

Савчук повідомив йому, що в разі припинення очисних робіт – проводитимуть рекультивацію.

«Там трактор не проїде. Як ви її робитимете», - відповів депутат.

Зрештою, депутати вирішили взяти інформацію Савчука до уваги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
П’єр-Луїжджі Коліна Показати IP 24 Лютого 2012 22:01
Кварцяного б краще захистив, а бобрів хап не вхопить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus