USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Столиця Чехії відмовилася приймати Януковича

5 Лютого 2014 08:44
Столиця Чехії Прага відмовилася брати участь в організації візиту президента України Віктора Януковича.

Відповідне рішення мерія міста ухвалила 4 лютого, повідомляє Українська правда.

Як заявив мер столиці Томаш Гудечек, немає підстав, щоб Прага брала участь у зустрічі українського президента.

До того ж, наголосив мер Праги, "абсурдно, щоб саме президент Янукович приземлився на летовищі, яке несе ім’я Вацлава Гавела".

З його слів, якщо президент України прибуде до міста, міська влада не буде організовувати жодних заходів, звичних у разі візитів голів держав, зокрема, не запросить Януковича на традиційне прийняття до ратуші.

Мер Праги також додав, що чеська столиця передасть як допомогу постраждалим українським демонстрантам, пораненим у сутичках в Україні, 500 тисяч чеських крон, що становить у перерахунку майже 215 тисяч гривень.

Її передадуть до України через гуманітарну організацію "Людина у скруті". Ця організація тиждень тому сама вирішила надати таку ж суму "жертвам насильства, цілеспрямованих переслідувань під час протестів, у разі потреби також їхнім родинам" в Україні.

Із закликом взагалі скасувати квітневий візит Януковича до Чехії минулого тижня звернулася до президента країни Мілоша Земана низка чеських громадських діячів, поетів, кінорежисерів, співаків, спортсменів, керівників адміністрацій міст і областей.

Як відомо, президент Чехії запросив колегу з України прибути з візитом у відповідь на свій візит до України минулого року. Очікувалося, що Янукович прибуде до Праги у квітні і в перебігу візиту також візьме участь у міні-саміті ініціативи Євросоюзу "Східне партнерство" за участю приблизно десяти голів держав-учасниць ініціативи.

Президент Чехії відвідав Україну в жовтні минулого року, напередодні листопадового саміту "Східного партнерства" в литовському Вільнюсі. Однією з тем візиту була підтримка європейської інтеграції України.

Але на вільнюському саміті Україна відмовилася від планованого підписання угоди про асоціацію з ЄС, заявивши, що відкладає свої євроінтеграційні плани через ускладнені у зв’язку з цими планами відносини з Росією.

Це призвело до спалаху масових протестів в Україні, що виникли як акції на підтримку євроінтеграції і тривають і досі, вже як виступи проти влади Януковича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Боголюбы Показати IP 5 Лютого 2014 09:01
Это право чехов, а право Януковича не ехать на эту встречу. Как ни как это действующий президент который был выбран большей частью граждан Украины и подобные демарши на мой взгляд не уместны.
київ Показати IP 5 Лютого 2014 09:23
і це Чех ПРАВЕЛЬНО РОБИТЬ, сеоро вся європа не буде з ним за руку вітатися......................
Роман Показати IP 5 Лютого 2014 09:30
А Чехія хоче бачити в себе тільки "ворів у законі", бандитів виїхавших з України, та сім'ю Тимошенко зі статками вкраденими у громадян України!:) Їм це вигідно, бо фінанси в їхніх банках і на економіку Чехії працюють!:)
Михайло до Роман Показати IP 5 Лютого 2014 09:58
Ну, не тільки Чехія хоче бачити "злодіїв у законі", ще їх дуже любить Австрія... Здогадайтесь з трьох раз хто там нині відпочиває після "важкої праці" на благо України? Так шугонув, що аж приватний літак за ним прилетів....
Роман до Михайло Показати IP 5 Лютого 2014 11:33
Мовчи краще!:) Бо зараз і Кличко "вспливе" і відпочинок опозиційних "лідерів", я літом теж за кордоном відпочиваю і що?:) Почитай краще перший коментар, там все зрозуміло написано! Ах да - там же москальською мовою, якою ти, мабуть, не розумієш?!:)))
Віка Показати IP 5 Лютого 2014 11:34
Ще інформація для дуже "чесних": Активистка Майдана солгала о своем похищении "Беркутом" - МВД http://obozrevatel.com/crime/95427-aktivistka-majdana-solgala-o-svoem-pohischenii-berkutom-mvd.htm

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus