USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Стратегічна співпраця: у Падерборнському університеті ректор ВНУ презентував потенціал вишу

21 Березня 2024 10:53
18 і 19 березня в Падерборнському університеті у Німеччині відбулося стартове засідання європейського альянсу COLOURS (COLlaborative innOvative Sustainable Regional univerSities).

Про це повідомив ректор вишу Анатолій Цьось.

На засіданні обговорили соціальні та технологічні інновації для громадян Європи й можливості їх просування через стратегічну співпрацю.

Окреслили шляхи досягнення Цілей сталого розвитку за допомогою конкретних заходів у сфері досліджень, навчання та передання технологій. Розпочали розробку практичних моделей для перетворення освітніх систем на каталізатори екологічних, цифрових і соціальних змін у Європі.

Також було визначено роль університету Лесі Українки в міжнародній співпраці 9 європейських університетів та досягненні цілей Альянсу для розвитку європейської спільноти, до яких також належить й Україна.
Окремо відбулася презентація освітнього, наукового та культурного потенціалу Волинського національного університету імені Лесі Українки, міста Луцька та Волинського регіону.

До Альянсу входять дев’ять університетів з усієї Європи: Університет Падерборна (Німеччина), Університет Ле-Ман (Франція), Університет Кастілья-Ла-Манча (Іспанія), Університет Феррари (Італія), Університет Крістіанстад (Швеція), Університет Яна Длугоша (Польща), Університет Осійєк Йосипа Юрая Стросмайєра (Хорватія), Вентспілський університет прикладних наук (Латвія) та Університет Св. Климента Охридського в Бітолі (Північна Македонія). Асоційованим партнером є Волинський національний університет імені Лесі Українки.
Читати ще: Делегація ВНУ у Страсбурзі взяла участь в обговоренні перспектив співпраці європейських та українських університетів

Спільна діяльність спрямована на розвʼязання комплексу завдань:

- зміцнення європейської мережі університетів;

- розробка міждисциплінарного підходу для розвʼязання суспільних проблем;

- розширення міжнародних навчальної і наукової співпраці та заохочення до академічної мобільності;

- сприяння співпраці між відповідними регіонами та регіональними університетами;

- посилення співпраці у сфері навчання, досліджень, а також передання знань і технологій;

- розробка спільних навчальних програм;

- розробка нових програм академічної мобільності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus