USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Стратегічне підприємство в Україні працює на користь країни-агресора

28 Квітня 2017 17:43
В Україні і досі працює підприємство російського олігарха, яке опосередковано забезпечує оборонну промисловість Росії, а відтак допомагає останній у війні на Донбасі, інформує канал 24.

Колись Україна мала потужну алюмінієву галузь. Стратегічну галузь. Адже мати власний алюміній означає добряче економити на виробництві будматеріалів, електроніки, озброєння та навіть літаків. Ми мали всі шанси очолювати десятку світових лідерів із виробництва алюмінію. Натомість, сьогодні не маємо змоги використовувати навіть той, що виробляється в країні. Адже ще на початку 2000-х років всі профільні підприємства потрапили до рук російського олігарха Олега Дерипаски.

Україна незворотньо втрачає алюмінієву галузь. Через злочинну недбалість злочинної влади зупинено єдиний в державі завод з виготовлення первинного алюмінію – Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат. А найпотужніший на теренах СНД Миколаєвський завод із виготовлення глинозему – напівфабрикату для виготовлення алюмінію – перебуває під контролем російського товстосума Дерипаски.

Його корпорація "Русал" на початку 2000-х купила в України контрольні пакети акцій Миколаєвського глиноземного заводу та Запорізького алюмінієвого комбінату. Під час приватизації росіяни взяли на себе зобов'язання модернізувати "ЗАлК" власним коштом, але не зробили нічого, довівши підприємство до зупинки. Через невиконання зобов'язань наша держава повернула комбінат через суд. Натомість Миколаєвський глиноземний завод працює на вповну потужність. Однак, не на користь України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ден Лучанин Показати IP 28 Квітня 2017 18:25
На модерне давно были? Металл российский полным ходом завод упают и ниче
корінний лучанин Показати IP 28 Квітня 2017 20:40
Руко*опих жаба давить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus