USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Стрілянина в Дніпрі: суд відправив нацгвардійця Рябчука під варту без права застави

29 Січня 2022 10:23
28 січня Кіровський райсуд Дніпра обрав запобіжний захід нацгвардійцю Артемію Рябчуку, якого підозрюють у стрілянині на «Південмаші» – тримання під вартою у СІЗО № 4 на 60 днів без права внесення застави.

Про це повідомило Суспільне з зали суду.

На судовому засіданні підсудний взяв слово. Говорив, що шкодує про вчинені ним дії та повністю визнає свою провину. Артемій Рябчук та його адвокат Ігор Сепанов не заперечували проти запобіжного заходу, який просив прокурор. Але звернулися з проханням тримати підсудного у СІЗО і не відправляти на гауптвахту.

Суд ухвалив запобіжний захід для Артемія Рябчука – тримання під вартою терміном на 60 днів без внесення застави.
«На мою думку те, що стало причиною цих подій, має бути розслідувано в іншому кримінальному проваджені. А що було – нехай вже встановлюють відповідні служби», – сказав адвокат Артемія Рябчука.

Читати ще: Скалічили сотні життів: командирів військової частини у Дніпрі викрили у жахливих злочинах

Ігор Сепанов додав: все, що Артемій хотів сказати, він сказав під час судового засідання. 27 січня він давав детальні свідчення добровільно.
Нагадаємо, близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 людей, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардійця у Підгородньому Дніпропетровської області.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї та бойових припасів) ККУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
думаю Показати IP 29 Січня 2022 10:49
а чого самого? нехай і його командування разом сідають.і ділять вину пополам
Анонім Показати IP 29 Січня 2022 12:01
Чому окремим провадженням,хай розслідують і судять/садять командирів,психологів,які допустили це!!!Шкода хлопця,не виправдовую,але як людину шкода,бо знаю що такий тиск з боку колег по службі,по роботі,в школі...не кожен витримає.Як би моя воля,років 5 йому дати,якщо поводиться добре,то відпустити.Але не нам судити..
Народна прокуратура до Анонім Показати IP 29 Січня 2022 12:39
Як же мене бісять ці "добренькі"за чужий рахунок коментатори-популісти!!! Кого шкода?! Цього холоднокровного вбивцю-мерзотника, який хотів убити 9 людей? Твою б дитину цей виродок вбив! І адвокат меле маячню? Мотив дій цього вбивці досліджується саме в цьому провадженні. Це один з основних моментів розслідування! Де таких тупих юристів вчать? На юрфаках аграрних академій чи фуфельних інститутів розвитку людини?
Ще не зовсім свідоми до Народна прокуратура Показати IP 29 Січня 2022 15:28
В армії служив? В нашій частині солдат розстріляв караул. Не весь. Тільки тих, що з нього знущалися (чотирьох солдат), так званих "дідів". Тоді про про це не писали. 1985 рік. Але таке було.
Соседи- агрессорри Показати IP 29 Січня 2022 14:26
Как то уже перехототелось нападать... Против такой армии?!!
Лучанин до Соседи- агрессорри Показати IP 29 Січня 2022 16:11
Памперси поміняй нападатєль хрєнов
Еге Показати IP 29 Січня 2022 15:46
а командири-дідовщини тіпа не винні і на нари не посадять а лише пальчиком пононокають на них?
Всезнайко Показати IP 29 Січня 2022 17:22
Волю Рябчуку!!!!!
Анонім Показати IP 29 Січня 2022 18:20
Ну не волю але командування його теж під слідство

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus