USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вирізали метр кишківника: лікарі розповіли про стан розстріляних у Дніпрі нацгвардійців

28 Січня 2022 11:06
Усі поранені внаслідок стрілянини у Дніпрі, яку напередодні влаштував 20-річний нацгвардієць, живі та стабільні. Медики обережні з прогнозами, проте за добу є підстави для оптимізму.

Про це розповіли в ефірі ТСН.Ранок.

Так, 22-річна Жанна Шарова, яка була в найтяжчому стані, прийшла до тями в реанімації. Вона на апараті штучної вентиляції легенів, але її стан покращується. Нападник тричі вистрілив в дівчину упритул. Найтяжчим є поранення черевної порожнини. Вона втратила три літри крові.

«Вона розплющує очі, хоче розмовляти. Трубка вентиляційна поки заважає. Вона на апараті, але ми маємо стабілізацію і робимо все можливе, щоб вони всі одужали. Тільки Жанні перелили 4,5 літра крові. Всім іншим – в сумі 12 літрів», – розповів гендиректор обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

За його словами, передає УНІАН, дівчині Жанні вирізали метр кишківника та планують операцію на хребті.

«Лікарі під час операції дівчині Жанні, якій Артемій Рябчук вистрілив у живіт, видалили більше метра пошкодженого тонкого і товстого кишківника. Робимо все можливе, щоб її стабілізувати. Вже піднявся гемоглобін – це майже норма. Будемо робити ще одну операцію, щоб стабілізувати хребець. Куля пройшла через живіт і вийшла через поперековий відділ хребта. Жанна в дуже важкому стані. Зараз дівчина стабільна, у свідомості і намагається говорити, але заважає трубка», – розповів лікар.

При цьому він зазначив, що інші постраждалі стабільні, намагаються говорити, а деякі навіть посміхаються.

«Решта постраждалих – стабільні. Один хлопець у важкому стані, його зняли з апарату ШВЛ, він сам дихає і сам розмовляє. Ще двох будемо переводити з реанімації», – зазначив Риженко.

Крім того, він вказав, що медики, які приїхали на виклик, давно не бачили такої ситуації – люди лежали в калюжах своєї крові.

«Коли їх забрали швидкі, то постраждалі були в калюжах власної крові. Медики давно не бачили такої великої крововтрати. Ми відразу почали переливати кров і вже перелили 12 літрів, з них більше 4 літрів Жанні», – підсумував лікар.

До обласної лікарні Мечникова вже зараз збираються десятки небайдужих, аби здати кров для поранених. Вже записалося близько сотні людей. Тут розгорнули спеціальні операційні, аби швидко прийняти якомога більше донорів. Також люди приходять до обласної станції переливання крові.

Як ми писали, близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 людей, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардійця у Підгородньому Дніпропетровської області.

Артемію Рябчуку сьогодні оберуть запобіжний захід у Дніпрі. Слідчі проситимуть арешт без права внесення застави. Строковику, який вбив п’ятьох людей і ще стільки ж тяжко поранив, загрожує довічне ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus