USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Приємно, що молодь читає книги»: студенти ВНУ зустрілися з подружжям волинських письменників та харківським видавцем

6 Березня 2024 22:39
У Волинський національний університет імені Лесі Українки завітало подружжя відомих письменників, журналістів Володимир Лис і Надія Гуменюк, а також генеральний директор харківського видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький.

Про це повідомили на сайті вишу.

Локацією заходу став факультет філології та журналістики. Його очільниця Лілія Лавринович під час вступного слова привітала гостей у Лесиному університеті. Вона зауважила, що 3 березня відзначають Всесвітній день письменника, та розповіла, що Володимир Лис і Надія Гуменюк часто відвідують факультет, на якому навчаються філологи та журналісти, а от Олександр Красовицький тут уперше.

Саме відомого видавця присутні першим і запросили до слова. Він розповів аудиторії про те, що видавництво «Фоліо» вижило в час війни завдяки тому, що читачі купували книги.
«Мені дуже приємно бачити те, що сьогодні так багато молоді читає книги», – зауважив Олександр Красовицький.

Читати ще: Волинська письменниця презентувала збірку віршів, щоб допомогти ЗСУ

«Письменники надихаються зацікавленістю читачів і пишуть нові книжки», – додав Красовицький і повідомив, що наразі готують нові книжки Надії Гуменюк і Володимира Лиса.
Видавець розповів, що спілкування та співпраця з творчими людьми надихнули і його взятися за перо, тож встиг написати кілька книг сам та у співавторстві.

Читати ще: Військовий Богдан Пташник презентував у Луцьку книгу про життя після ядерної війни

«Мені завжди приємно зустрічатися з вами, ви вже стали якісь рідні, приємно бути в аудиторії, де всі на одній хвилі», – звернулася до присутніх письменниця Надія Гуменюк.
Вона розповіла, що цього року «Фоліо» перевидало чотири романи її авторства: «Янгол у сірому», «Вересові меди», «Танець білої тополі», «Корона на одну ніч».

Читати ще: Чому альбом-мюзикл про письменників «Розстріляного відродження» збурив культурну спільноту

Згадала відома волинянка і про те, як люди, про яких вона писала як журналістка, надихали її створювати літературні твори.
«Мені хотілося більше розповісти про людей, про яких я писала в газеті», – розповіла Надія Гуменюк.

А ще Надія Павлівна побажала студентам у майбутньому писати так, аби їх друкували найкращі видавництва України на кшталт «Фоліо».
Володимир Лис розповів про те, що факультет філології та журналістики не чужий для нього. Свого часу відомий волинянин два роки викладав студентам факультету на запрошення тоді ще декана, а зараз проректора університету Юрія Громика.
Письменник повідав аудиторії про сюжет і створення романів «Вифлеєм» та «Максим Гонтар». Звісно, розповів Володимир Лис і про легендарну сагу «Століття Якова».
Ректор Анатолій Цьось подякував гостям за те, що завітали до університету Лесі Українки.

Зустріч минула в дружній атмосфері. Завершився захід запитаннями від аудиторії, придбанням книг і спільними світлинами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus