USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Студенти з «липовими» довідками поступляться місцем контрактникам?

16 Жовтня 2009 17:37

Усі випускники, які отримали високі бали під час зовнішнього оцінювання, вступили у вузи. Про це заявив міністр освіти і науки Іван Вакарчук в інтерв\'ю Комерсант-Україна, – повідомляють «Волинські новини».
«Згідно з остаточними результатами вступної кампанії, таких ситуацій (коли пільговики вступали замість дітей з високими балами) не було. Усі, в кого були високі бали, вступили. 200-бальників вузи навіть запрошували до себе на навчання», – заявив Вакарчук.
За його словами, напередодні вступної кампанії керівників вузів попередили, що «всі місця, зайняті пільговиками, будуть компенсуватися додатковими бюджетними місцями».
«Ті вузи, що звернулися за цією компенсацією, місця одержали. Наприклад, у Київському національному університеті ім. Шевченка спочатку просили близько 200 місць, а в результаті все звелося до 37. От вам і вимір «проблеми пільговиків». Усього ж пільговиків – 4,5% від кількості осіб, що вступили. Чому чотири особи зі ста створюють таке збурення в суспільстві?», – додав Вакарчук.
Міністр також попередив, що тих вступників, чиї довідки про пільги виявляться фальшивими, відрахують. «Їхні місця можуть зайняти ті, хто вчиться за контрактом, і вчиться добре», – додав Вакарчук. Міністр також наголосив, що вимоги для тих вузів, які хочуть стати дослідницькими, пом\'якшуватись не будуть.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus