USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Створили нові робочі місця й підтримали бізнес: у Луцьку реалізували проєкт для жінок

16 Січня 2024 17:36
Завдяки грантовим проєктам, реалізованим спільно з міжнародними організаціями та місцевою владою, медичний центр у Луцьку зміг працевлаштувати п’ятьох жінок із групи ризику та отримати нове обладнання – ендоскоп і Холтерівську систему.

Про це стало відомо 16 січня на пресконференції «Участь у міжнародному проєкті як можливість підтримати жінок та масштабувати власний бізнес».

«Зараз кожен як може працює на перемогу. Ми як Луцька міська рада також долучаємося до цієї роботи. Велике спасибі міжнародним організаціям, які надають нам нові можливості. Велика вдячність бізнесу за те, що він соціально орієнтований. Ми розуміємо, що нові робочі місця, якісні медичні послуги, підтримка жінок, які сьогодні залишилися в дуже непростих умовах, – це необхідність. Саме завдяки підтримці, зокрема, міжнародних організацій, відповідального бізнесу ми маємо змогу допомагати тим людям, які цього потребують», – наголосила заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк.
Як інформувала очільниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради Ліна Галан, у Луцьку проходив конкурс грантів для підприємств і бізнесів на підтримку створення нових робочих місць для жінок, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства або ж перебувають у зоні ризику.

Це спільний проєкт міської влади, бізнесу та міжнародних організацій. Він відбувся в межах програми «Економічні можливості для жінок, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та за фінансової підтримки уряду Канади. Реалізувати його в Луцьку вдалося завдяки управлінню соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та кар’єрному хабу «ВОНА».
Пріоритетний напрямок для уряду Канади – підвищення економічної незалежності жінок, звернула увагу Ліна Галан.

«Нам вдалося потрапити у хвилю підтримки. Ми радіємо, що в нашій Луцькій громаді створено хаб «ВОНА». Лише у восьми містах країни працюють такі хаби. Луцький – серед найкращих. І ми маємо змогу масштабувати не тільки підтримку наших жінок, але й бізнесу власне за допомоги місцевої влади. Ми будемо рухатися далі, будемо допомагати бізнесу, сприяти тому, щоб кожна жінка знайшла себе, знайшла своє робоче місце, стала вільною, окриленою, незалежною та амбітною», – акцентувала вона.
Читати ще: «Хочемо допомогти якомога більшій кількості жінок». Інтерв’ю з кар’єрною радницею «ВОНА хабу. Луцьк»

Нині важливо не тільки допомагати жінкам, а й стимулювати бізнес і підприємства, щоб вони працевлаштовували жінок.

«Ми говоримо про раннє відновлення країни вже і зараз, тому в конкурсі грантів брали участь бізнеси з Луцької громади, які покликані відновлювати країну. Серед основних умов конкурсу – проведення навчання, стажування та подальше можливе працевлаштування жінок. Загальний грантовий фонд складав 220 тисяч гривень», – сказала Ліна Галан.
Було обрано двох переможців. Це підприємець, який спеціалізується на роздрібній торгівлі автозапчастинами. Він створив одне робоче місце та працевлаштував жінку на посаду менеджерки з постачання. Другий переможець – медичний центр «Благомед», де вдалося створити нові робочі місця для п’яти жінок із вразливих категорій.

«Наші лікарі у свій вільний час зустрічалися з жінками, які постраждали від насильства, з жінками, які були змушені через бойові дії покинути свої домівки та пережили багато страждань, зокрема емоційних. Проєкт тривав близько пів року. Багато наших фахівців долучилися до нього, – зазначила головна лікарка МЦ «Благомед» Ольга Назаревич. – Зараз ми на етапі обговорення нового проєкту. На базі кар’єрного хабу «ВОНА» хочемо запровадити виїзні консультації».
Ольга Назаревич додала, що медичний центр активно працює на підтримку армії. Наприклад, лише у 2022 році фахівці центру надали майже шість тисяч безоплатних послуг і переказали ЗСУ близько мільйона гривень благодійних внесків. До слова, учасники бойових дій у МЦ «Благомед» обслуговуються зі знижкою у 50%.

«Повертаючись до теми зустрічі, для нас стало приємним бонусом те, що ми змогли отримати грант на придбання нового обладнання, дорогого і дуже потрібного. Це Холтерівська система моніторингу ЕКГ для діагностики серцево-судинних захворювань та ендоскопічний інструмент Отоскоп. Це обладнання, яке дозволяє оглянути слуховий прохід, барабанну перетинку та середнє вухо. Тобто ми розширюємо можливості для наших пацієнтів», – прокоментувала Ольга Назаревич.
Лікар з функціональної діагностики Наталія Пилипчук зауважила, що Холтерівське моніторування дає можливість виявити порушення в роботі серця, навіть якщо вони трапляються дуже рідко, оскільки запис електрокардіограми ведеться безперервно протягом доби-двох.
«Холтерівське моніторування показане чоловікам віком від 35 років і жінкам віком від 40 років одноразово на три роки. Воно обов’язкове під час планування вагітності та для вагітних жінок», – сказала Наталія Пилипчук.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus