USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 9.95 10.20

Створив банду в Луцьку, а судили – в Рівному

18 Січня 2012 12:26
Членів банди автоугонщиків, яку створив у Луцьку рівнянин Олег, засудили до різних термінів позбавлення волі.

Про це пише Рівненська газета.

Рівненський міськсудо завершив слухання кримінальної справи, порушеної у березні 2009 року слідчим відділом УБОЗ УМВС України в області щодо вісьмох членів організованої злочинної групи за фактами незаконних заволодінь транспортними засобами.

Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що раніше судимий (за частиною 3 статті 185 та за статтею 290 Кримінального кодексу України) рівнянин Олег створив та очолив у Луцьку організовану групу, до складу якої залучив мешканців Волинської та Сумської областей.

У період з вересня 2007 року до 11 березня 2009 року члени угруповання вчинили понад два десятки незаконних заволодінь транспортними засобами на території Рівненської та Волинської областей.

Для цього відповідно до попередньо розробленого та узгодженого плану учасники злочинної групи підготовлювали відмички та електронний пристрій, призначений для розкодування автомобільної сигналізації, якими відкривали замки дверей автомобілів.

Злочинці переганяли викрадені авто до відстійників у приватних господарствах, де організовували зміну, підробку номерів вузлів та агрегатів викрадених транспортних засобів. У подальшому підшуковували покупців та реалізовували незаконно здобуті автомобілі. Гроші, отримані від злочинної діяльності, розподіляли між собою.

Суд визнав членів банди винними у вчиненні цих злочинів та засудив: організатора групи – до 4,6 років позбавлення волі, чотирьох виконавців – від 2,8 до 3,6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, іншим трьом обвинуваченим обмежено волю з іспитовими строками.

Окрім того, задоволено всі позовні вимоги потерпілих щодо відшкодування їм матеріальної шкоди, завданої злочинними діями засуджених.

Вирок у цій кримінальній справі вступив у законну силу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дед Показати IP 18 Січня 2012 14:07
Володя подгаецкий попался
Я до дед Показати IP 18 Січня 2012 22:26
Не може бути????.
auto Показати IP 18 Січня 2012 22:24
Та як справа йшла з 2007 то вже рахуй і строки звйшли, ніхто й сидіти не буде... Відкупились хлопці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus