USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Субсидії отримає кожен третій українець

20 Березня 2011 14:32
У Держбюджеті на 2011 рік передбачено додатково 4-5 мільярдів гривень на субсидії для людей, щоб вони могли ними скористатися для погашення оплати за комунальні послуги.

Про це пише "Українська правда" .

Як заявила депутат від фракції Партії регіонів Ірина Горіна в ефірі "5 каналу", у бюджеті на 2011 рік передбачені серйозні суми грошей.

"Додатково порядку ще 4-5 ільярдів до того, що було закладено на субсидії для людей, щоб вони могли ними скористатися для погашення тарифів. Субсидії будуть розраховуватися зовсім по-іншому. Не так жорстко", - сказала Горіна.

"Мені подзвонила моя подруга з Харкова, вона живе разом з мамою-пенсіонеркою. Розповіла, що їм принесли платіжку, згідно з якою вони повинні заплатити за всі послуги з квартплати 800 гривень. Я запитала, чи зверталися вони до ЖЕКу, чи намагалися оформляти субсидію? Подруга відповіла, що вони були в ЖЕКу два роки тому, намагалися оформити субсидію, і нічого не вийшло. Зараз інші умови", - додала вона.

На питання про те, скільки людей зможе скористатися правом субсидії, Горіна відповіла: "У 3-4 рази більше, ніж у попередній час, на кого оформляли субсидії. Порядку 20-30% населення".

За її словами, при оформленні субсидії, пенсіонери будуть платити 10% від вартості, зазначеної у платіжці.

"Пенсіонери будуть платити 10% від суми в платіжці, а працюючі люди, у кого невисока зарплата - 15%. Якщо у вас є проблеми з оформленням субсидій, в Кабінеті міністрів працює спеціальна гаряча лінія. Скаржіться на недобросовісних чиновників, які саботують рішення Кабінету міністрів", - резюмувала вона.

Як повідомлялося, черговий етап підвищення цін на газ в 2011 році призведе до збільшення ще на 30-40% кількості сімей, які хочуть отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus