USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд арештував понад 100 кілограмів бурштину, вилученого в Луцьку

23 Грудня 2016 15:35
Колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила накласти арешт на 108 кілограм бурштину, які були вилучені в одній з луцьких квартир.

Відповідну ухвалу суд виніс в п’ятницю, 23 грудня, повідомляє ВолиньPost.

Нагадаємо, що на початку грудня правоохоронці розслідували крадіжку велосипеда та здійснювали обхід квартирами у будинках, що на проспекті Волі. З цього ж приводу і зайшли до квартири, у якій окрім бурштину виявили автодвигун, електронні ваги, устаткування для обробки бурштину, магазин від пістолету, гроші та блокнот із дивними записами.

Після того, як виявлене майно було вилучено, слідчий звернувся до суду з клопотанням накласти арешт. Проте слідчий суддя задовольнив клопотання частково – наклав арешт лише на магазин від пістолета, а в решті відмовив, бо, мовляв, правоохоронці ще нікому не повідомили про підозру у цьому кримінальному провадженні.

Втім прокурор оскаржив ухвалу слідчого судді в апеляційному порядку. Він переконує, що без арешту на бурштин неможливо буде провести гемологічну експертизу, яка й встановить походження цього бурштину, а також те чи законно він був видобутий. І лише після цього можна бути говорити про оголошення підозри чи закриття провадження.

Зауважимо, що на судове засідання прийшли й молодики, у яких було вилучено понад 100 кілограм бурштину – Сергій Ярощук, Олександр Зінов’єв і Тарас Костюкевич.

Вони намагались в суді довести, що каміння купували у Рівненській області, а там, мовляв, працюють державні підприємства, які добувають бурштин.

Один з власників майна навіть припустив, що у Рівненській області «працівникам цього підприємства дають зарплату бурштином». І саме тому, їхня оборудка була цілком законною. Та й купували хлопці каміння не для того, аби потім реалізувати, а щоб виготовляти з нього прикраси.

Проте прокурор Володимир Бущак наголошував, що на момент здійснення покупки в країні не було офіційного документу, який би регулював ці оборудки, а відтак, в будь-якому випадку вони були незаконними.

Зрештою, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила задовольнити скаргу прокурора і тим самим накласти арешт на решту вилученого майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 23 Грудня 2016 16:37
БУ-ГА-ГА аж смішно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus