USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

На тисячу волинських військовослужбовців «чекає» суд

7 Травня 2015 12:33
У прокуратурі лежать матеріали щодо тисячі волинських бійців, реальних учасників бойових дій. Правозахисники закликають громадськість об’єднуватися, аби разом відстояти волю кожного бійця.

Як пише у Фейсбуці після суду над волинським бійцем правозахисник Василь Нагорний, така кількість справ не є чимось страшним, мовляв, свої знають, як підставляли, нищили 51-шу ОМБР.

Втім, вважає Нагорний, є Львівська військова прокуратура Західного регіону, якій волиняни байдужі.

«Саме вона буде «напрягати» наших прокурорів направляти справи до суду, подавати апеляції. Що з цим робити, я ще не знаю, але вважаю, що треба відстоювати кожного бійця. Не «надламаємо» декілька справ, не виправдаємо одного-двох бійців – всі підуть «під м’ясорубку». Тоді Волинь буде займати 1 місце не лише за кількістю загиблих воїнів, а й за кількістю засуджених учасників бойових дій», - наголошує правозахисник.

Сьогодні Володимир. Дві справи по бійцям - все гаразд, хлопці задоволені) Дякую Любомльським волонтерам, які письмово по...

Posted by Василь Нагорний on 6 Май 2015 г.


До прикладу, бійців 51-ї ОМБР переслідувала військова прокуратура в Запоріжжі. Як повідомлялося, на хлопців 51-ої бригади, які іще в серпні опинилися в СІЗО в Запоріжжі зі звинуваченнями у дизертирстві, одразу після виборів почали «тиснути» прокурори, аби солдати «визнали свою вину» і як наслідок - отримали «лише умовний» термін. Активісти організували під стінами Генпрокуратури акцію на захист бійців 51 бригади, з вимогою припинити тиск на бійців і закрити справи проти них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 7 Травня 2015 14:32
ой вася, задовбав зі своїм піаром, шахрай з шахраїв, а от солдатів дійсно шкода....людям дійсно треба їх підтримувати..... А васька в шию гнати, хай рохкаже як куртки і шапки в інституті крав, прям яцика нагадує....
11 Показати IP 7 Травня 2015 15:56
стільки справ....це і стільки хлопців....поїхали б всі гуртом..взяли б тих військових прокурорів за яйця та зевезли б в ато......бо вони сидячи у кабінетах ніколи не навчаться виконувати чесно свої функціональні обовязки...
22 Показати IP 7 Травня 2015 18:26
Ніяку б@ять ні з генштабу,а ні з міноборони,ні з СБУ не покарали за набагато страшніші злочини.Вирішили відігратися на, приречених в тих боях,хлопцях.Стидно за таке українське правосуддя. Боляче за намагання простих українців,щось у цьому бардаку змінити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus