USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд по Насірову затримується. Протестувальники блокують будівлю

6 Березня 2017 10:11
Сьогодні зранку учасники акції протесту блокують будівлю Солом'янського районного суду Києва, де мають обрати запобіжний захід для голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Як повідомляє коресподент Depo.ua з місця події, журналістів допустили лише до будівлі суду, але в залу засідань поки не пускають.

Самого Насірова не бачили тут з відучора. Зазначимо, що судове засідання, на якому мали обрати запобіжний захід Насірову, мало розпочатися о 09:30.

Як повідомив у Twitter Автомайдан, активісти, які зібралися під під будівлею Солом’янського райсуду, прагнуть, аби Насіров залишився під вартою і не уникнув покарання.

«Ну що ж, як ми і обіцяли - Насіров не пройшов. Народ знову починає збиратися, чекають на нього вже з речами для СІЗО», - йдеться у повідомленні.


Згідно даних депутата Мустафи Найєма, який вночі був під судом, адвокати голови ДФС і сам Насіров згодні, щоб засідання щодо відведення судді та запобіжного заходу проходили в будівлі Солом’янського райсуду (раніше - Шевченківського райсуду).
Як відомо, в ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру просто в лікарні «Феофанія», після чого у голови ДФС нібито стався інфаркт. Детективів НАБУ, по суті, не допустили до пацієнта.

Насіров фігурує у «газовій справі» нардепа Олександра Онищенка. Його підозрюють у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - «зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки».

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. Прокурори САП просять суд про утримання Насірова під вартою або безпрецендентну заставу у сумі 2 млрд. гривень, та відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

5 березня в засіданні Солом'янського суду з обрання запобіжного заходу для глави ДФС було оголошено перерву, оскільки захист Насірова заявив клопотання про відвід судді Олександра Бобровника. Речниця суду повідомила, що заяву захисту глави ДФС Романа Насірова про відвід судді буде розглянуто у понеділок.

НАБУ закликало суддів невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову.

Натомість сам Насіров заявив, що не вважає себе винним, але нібито добровільно погодився перебувати під наглядом працівників САП та НАБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus