USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд призначив Манафорту заставу в 10 мільйонів доларів

31 Жовтня 2017 08:44
Колишнього керівника виборчого штабу президента США Дональда Трампа і радника екс-президента України Віктора Януковича Пола Манафорта федеральний суд у Вашингтоні відправив під домашній арешт з визначенням застави у розмірі 10 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Вloomberg.

Також суд ухвалив домашній арешт для бізнес-партнера Манфорта Ріка Гейста із визначенням застави у розмірі 5 мільйонів доларів.

Таке рішення було ухвалено, бо суд вважає, що обвинувачувані можуть втікти від правосуддя і мають багато міжнародних зв'язків. Підсудні відмовилися визнавати свою винуватість у податкових злочинах, відмиванні коштів, змові та наданні неправдивих свідчень Федеральному бюро розслідувань (ФБР).

Раніше ЗМІ повідомляли, що Манафорту загрожує до 80 років позбавлення волі, якщо його провину доведуть. Гейтсу загрожує до 70 років ув'язнення.

Прокурори все ще можуть пред'явити Манафорту і Гейтсу додаткові звинувачення, що дозволить федеральним суддям посилити вирок.

Кримінальна справа у США щодо відмивання коштів Полом Манафортом, зароблених в Україні за правління Януковича, вписується у рамки розслідувань Генпрокуратури. Про це заявив керівник Департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк, передає Громадське радіо.

"Розслідування вкладається у рамку тих розслідувань, які ми здійснюємо. Перше стосується розтрати коштів Міністерства юстиції, які виділялись на американську юридичну фірму для підготовки звіту по справі "Тимошенко проти України" щодо її незаконного арешту. Друге – в частині матеріалів по чорній бухгалтерії. Ці справи ми далі розслідуємо", – повідомив Горбатюк.

Генпрокуратура два роки тому надсилала запит до Міністерства юстиції США з проханням допитати Манофорта щодо коштів та їх використання, але українське відомство не отримало відповіді.

30 жовтня влада США запропонувала Полу Манафорту та Ріку Гейтсу здатися. Нагадаємо, ФБР взялося за розслідування у справі колишнього політтехнолога Партії регіонів Пола Манафорта, намагаючись з'ясувати, чи відмивав він кошти для президента-втікача Віктора Януковича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 31 Жовтня 2017 12:12
вова памагі, help !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus