USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд розшукує волинянина, який спалив автівку і втік в АТО

12 Жовтня 2014 21:29
Досі триває суд над одним із паліїв автівки Володимир-Волинського бізнесмена Сергія Ковальчука, - інформує ТРК «Аверс».

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що невідомі намагалися спалити автомобіль волинського бізнесмена в ніч з 10 на 11 січня 2013 року. «Тойота Секвойя», якою користувався Сергій Ковальчук на момент підпалу була припаркована в дворі багатоповерхівки, де мешкає Ковальчук. Тоді довести справу до кінця спритникам перешкодила охорона будинку.

Засновник корпорації «Укр-Петроль» Сергій Ковальчук заявив, що готовий заплатили 300 тисяч гривень тому, хто допоможе знайти замовників підпалу автомобіля.

Невдовзі зловмисників усе ж затримали та взялися судити. Одному з них присудили 6 років позбавлення волі.

Підпал автомобіля бізнесмена з Володимира-Волинського Сергія Ковальчука - замовили. Про це невдовзі після інциденту повідомили в обласній прокуратурі. Замовник за підпал щедро заплатив, розмір винагороди становив 50 тисяч доларів.

Чоловік, який пристав на пропозицію сам вчиняти злочин не став, він найняв ще трьох виконавців, яким заплатив 3 тисячі доларів. Імена виконавців підпалу невдовзі встановили правоохоронці. Всіх, крім самого замовника, тому про мотиви підпалу так і не дізналися.

Начальник відділу прокуратури Волинської області Вадим Приймачок розповів: «Виконавці про дійсні наміри обізнані не були, вони фактично йшли на вчинення цього злочину за винагороду».

Усіх чотирьох зловмисників притягнули до кримінальної відповідальності. Одному з паліїв, спортсмену та екс-міліціонеру присудили 6 років позбавлення волі. Винуватець у скоєному зізнався та відшкодував постраждалому суму збитків, які нанесли іномарці - 400 тисяч гривень, а тому з вироком Володимир-Волинського міського суду чоловік не погоджується.

Адвокат підсудного: «Ми вважаємо, що вирок суду, яким передбачено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з такими наслідками, коли відшкодовано повністю завдана шкода - є надто суворим. У зв’язку з цим ми подали апеляцію».

Та розгляд справи в апеляційному порядку втретє не відбувся. Сам палій, зі слів адвоката, зараз знаходиться в зоні Антитерористичної операції в складі батальйону «Азов». Тож на слухання з’явитися не зміг і надіслав лист у якому просить перенести розгляд апеляції.

Суд зобов’язав надати документи, які б підтверджували перебування підсудного на Сході, а справу перенесли. Додзвонитися до палія у справі Сергія Ковальчука журналісти намагалися впродовж усього дня, однак зробити це так і не вдалося.

Натомість адвокат підсудного переконаний: його підзахисний став просто мішенню в руках впливових людей. «Як судова практика показує, то за схожі злочини в Україні майже немає реальних позбавлень волі за злочини по підпалу, а в нашому випадку, якщо відбулося стовідсоткове відшкодування вартості цього майна, плюс інвалідність, також він є видатним спортсменом, і в міліції працював. За таких обставин ми вважаємо, що така міра покарання є занадто сувора», - каже правозахисник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дєло Показати IP 12 Жовтня 2014 21:42
в том що чаловік брат катєрини
Стверджую Показати IP 13 Жовтня 2014 10:01
що більшість жителів Іваничівщини та Володимирщини не поважають цього пихатого підприємця - ковальчука , бо він рахує ЛЮДЕЙ бидлом , а насправді то він таким є . Так це Катерина Ващук зробила його з годинникового майстра нафтовим бізнесменом , а скільки нелегальних ешелонів ввіз в Україну пального то тільки БОГ знає і якусь частину Катерина.................
зачем парня Показати IP 13 Жовтня 2014 12:04
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus