USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд щодо заводу «БІО ПЕК» відклали

19 Червня 2017 13:28
Суд щодо припинення діяльності заводу, який, щоправда, не працює ще з травня, відклали. На судове засідання не з'явилися представники відповідача - ТзОВ "Біопаливна енергетична компанія". Разом з тим, надали письмові заперечення на звинування екоінспекції разом з великим переліком документів.

Оскільки їх обсяг значний, то суд відклали до 23 червня, аби позивач, а саме Державна екологічна інспекція у Волинській області, мав час ознайомитись з документами і запереченнями.

Нагадаємо, сьогодні під стіни волинського суду прийшли активісти з вимогою призупинити діяльність заводу, роботу якого раніше називали однією із причин смороду у Луцьку та прилеглих районах. О 12:00 мало розпочатися судове засідання, під час якого протестувальники хотіли звернути увагу суду на проблему неприємних запахів. Однак, засідання відклали.

Цікаво, що завод ТОВ «БІО ПЕК», який нібито і був причиною смороду у місті, і припинити роботу якого вимагають активісти, наразі не працює. Він припинив свою роботу ще у травні. Більше того, власники заводу за свої гроші поливають поля реагентами. Однак, неприємний запах періодично з`являється знову.

Депутат Луцької міської ради від Вересневого Борис Смаль каже, що завод досі не має дозволу на викиди в атмосферу, через що й судиться екоінспекція. Разом з тим, в депутата є підозри щодо правомірності початку зведення цього заводу, адже санітарна зона в 1 кілометр не дотримана – за 150 метрів від заводу знаходиться школа і садочок. Хоча, зауважує, що представники заводу йдуть на зустріч та власним коштом фінансують роботи щодо нейтралізації смороду.

Заступник голови громадської ради при Волинській ОДА Мар’яна Сорочук, своєю чергою, зауважує, що на фільтраційні поля досі викидають стоки з Вересневого, це триватиме поки район не підключають до міської каналізаційної системи.

«На міжвідомчій робочій групі ми запросили професорів-біохіміків та технологів і намагались зрозуміти, чи сморід виникає через те, що викиди заводу контактують зі стоками, або ж причина в чомусь іншому. Добре, що завод пішов на зустріч і зупинив виробництво – тепер ми можемо з’ясувати, в чому причина», - каже Сорочук.

Що стосується закидів людей про те, що в зв’язку з діяльністю заводу в півтора рази зросла захворюваність, то ці дані не мають підтвердження: в порівнянні з яким періодом, яким районом чи населеним пунктом.

«Те, що кажуть, що сірчана кислота літає в повітрі – це повний нонсенс з хімічної точки зору. Люди мають ознайомитись з елементарними хімічними законами та властивостями речовин чи запитати спеціалістів, перед тим, як говорити такі нісенітниці і лякати людей», – резюмує вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus