USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд стягнув з Полякова заставу в 304 тис. і призначив удвічі більшу

7 Вересня 2017 14:21
Солом'янський районний суд Києва ухвалив звернути внесену народним депутатом Максимом Поляковим, який фігурує у «бурштиновій справі», заставу у 304 тисячі гривень у дохід держави і призначив йому нову заставу - у розмірі 608 тисяч гривень.

Таке рішення у четвер оголосила суддя Владлена Лазоренко, повідомляє Укрінформ.

"Суд ухвалив клопотання задовольнити частково. Заставу у 304 тисячі грнзвернути у дохід держави. Також застосувати до Полякова запобіжний захід у вигляді застави у більшому розмірі. Визначити Полякову нову заставу у розмірі 608 тисяч грн", - сказала Лазоренко.

Нову заставу необхідно внести впродовж 5 днів.

Як повідомлялося, 6 вересня прокурори САП внесли доповнення до клопотання щодо стягнення з Полякова застави у дохід бюджету. Зокрема, у цьому доповненні до клопотання прокурори просили суд призначити нардепу нову заставу у розмірі 5 млн грн, оскільки, на думку сторони обвинувачення, застава у 304 тисячі грн не забезпечує виконання належним чином Поляковим процесуальних обов'язків.

Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. Верховна Рада надала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності.

21 липня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тисячі грн, зобов'язавши його носити електронний браслет. Суд також зобов'язав нардепа здати всі паспорти. Поляков заставу вніс, однак виконувати рішення суду в частині носіння електронного браслета тоді відмовився.

Після цього САП направила в суд клопотання щодо стягнення застави Полякова в дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 21 липня.

Водночас 23 серпня Поляков повідомив, що він надягнув електронний браслет.

Однак у САП заявили, що наполягатимуть на стягненні в бюджет застави Полякова, оскільки судове рішення в частині носіння електронного браслета не було виконано ним негайно, і це є порушенням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus