USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Суд у Луцьку: заговорили про «дику» мобілізацію

15 Листопада 2014 16:31
Засідання обласного апеляційного суду відбудеться у Луцьку. Вирішать долю Середюка Павла, який відмовився виконувати наказ командира.

Він - батько двох дітей, доглядальника двох батьків-інвалідів. Засідання відбудеться 18 листопада.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло: чоловіка вже засудили. Суд першої інстанції виніс вирок, яким визнав Павла Середюка винним у вчиненні злочину згідно з частиною 1 статті 402 Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді службового обмеження терміном на 6 місяців та стягнення на користь держави 10% від заробітку військового на такий самий термін. Оскільки наказу командира частини про звільнення його з лав ЗСУ не було, то він залишається на службі.

Правозахисник засудженого Василь Нагорний запрошує охочих долучитися до розгляду апеляції. Повідомлення про це він розмістив у своєму Фейсбуці: "18 листопада 2014 року о 12-й годині відбудеться розгляд апеляційної скарги у справі по обвинуваченню за ст. 402 ч.1 КК України (непокора) мобілізованого Середюка Павла.

Павло на момент мобілізації мав на утриманні двох малолітніх дітей, дружина була вагітна, він був офіційним доглядальником батька – інваліда 2-ї групи (ампутована нога) та матері-інваліда 2-ї групи (лежача). У день відправки на Схід дружина втратила дитину, а Павло попросив відпустку на 10 днів, щоб її підтримати. Відпустку не надали, зате відкрили кримінальне провадження. Тепер і на Схід не поїхав, і вдома немає доглядальника.

Запрошую всіх, кому цікава тема «дикої» мобілізації на Волині. Це коли соціально незахищені верстви населення, в основному з сільської місцевості, обманом відправили на Схід без амуніції та бойової підготовки для участі в антитерористичній операції замість спецпризначенців, тимчасом як «блатота» відсиджувалась за липовими обставинами чи просто відкуплялась. Може, вдасться хоч в суді сковирнути цю гниль.

Справа не стосується одного Середюка, це справа про недбалість, брехню та підлість, і стосується вона кожного бійця, кожного мобілізованого, і тих, хто зараз на Сході, і тих, хто може туди потрапити. Зрештою, просто прошу підтримати мене!

Хто має намір перебувати в залі суду, майте при собі документ, що посвідчує особу. Журналістам нагадувати про дозвіл на проведення відео-, фотофіксації, мабуть, не потрібно.

Місце розгляду: м. Луцьк, вул. Червоного Хреста, 10, приміщення Апеляційного суду Волинської області. Бажано прийти на 11.45".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus