USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Суд у Тбілісі відмовив Саакашвілі у відтермінуванні вироку за станом здоров'я

2 Березня 2023 21:45
Тбіліський апеляційний суд відхилив позов адвокатів ув'язненого третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новости-Грузия.

Захист намагався оскаржити рішення Тбіліського міського суду від 6 лютого, який залишив Саакашвілі в ув’язненні, визнавши безпідставним позов про відстрочення вироку та звільнення за станом здоров'я.

Апеляційний суд, своєю чергою, не знайшов правових підстав для задоволення скарг адвокатів на це рішення.

Таким чином рішення Тбіліського міського суду залишається в силі без змін.

Захист Саакашвілі звертає увагу, що Апеляційний суд ухвалив рішення відхилити скаргу без слухань сторін, лише на підставі матеріалів справи.

Як повідомляли, громадянина України Міхеїла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня 2021 року після того, як він приїхав на батьківщину по восьмирічній відсутності. Йому висунуто обвинувачення в незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув у грузинський порт Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі. Саакашвілі голодував 50 днів у в'язниці.

У Грузії його звинувачують у кількох кримінальних справах, зокрема, в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі у 2005 році. За це його вже заочно засудили до шести років ув’язнення.

Нагадаємо, 1 лютого Саакашвілі на судовому засіданні через відеозв’язок з тбіліської клініки Vivamedi показав на камеру, який має вигляд після перебування під вартою. Політик страшенно схуд, поскаржився на стан здоров’я та попросив про адекватне лікування.

Наступного ж дня МЗС України закликало владу Грузії негайно припинити знущатися над Саакашвілі та передати його Києву. У відомстві анонсували звернення до іноземних урядів та міжнародних організацій з закликом стати публічно на захист експрезидента Грузії.

Міхеїла Саакашвілі зголосилася на лікування прийняти Польща.

15 лютого Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав владу Грузії звільнити експрезидента країни та громадянина України Міхеіла Саакашвілі, відправити його на лікування за кордон. У резолюції євродепутати висловили серйозну стурбованість через погіршенням стану здоров’я Саакашвілі, різку втрату ваги і можливість того, що політик був отруєний важкими металами під час свого ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus