USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд відмовив підприємцям, які оскаржували демонтаж контейнерів на Старому ринку

11 Вересня 2020 17:07
Волинський окружний адміністративний суд відмовив в позові окремим підприємцям Центрального ринку та визнав законними рішення виконавчого комітету щодо демонтажу торгових павільйонів на вулиці Замковій.

Про це інформують на сайті Луцької міської ради.

Так, 8 та 10 вересня 2020 року Волинським окружним адміністративним судом було розглянуто справи за позовами підприємців Центрального ринку (Давиденко С.М., Кордлевський Б.А., Шпичак Т.І., Яремчук В.К., Вавричук В.П.) про визнання протиправними та скасування рішень виконавчого комітету Луцької міської ради від 12.06.2020 про демонтаж тимчасових споруд, що знаходяться на вулиці Замковій.

Свої позови підприємці мотивували наявністю укладених договорів оренди торгівельних місць з Волинською обласною спілкою споживчих товариств, а також тим, що на думку підприємців, виконавчим комітетом було порушено порядок прийняття оскаржуваних рішень.

Читати ще: «Іди сюда, с#ка!»: базарники з газом та камінням напали на муніципалів та поліцію. Відео 18+

Однак суд відхилив зазначені аргументи та погодився з позицією виконавчого комітету Луцької міської ради, відмовивши в позові підприємців та визнавши законними рішення виконавчого комітету.

Водночас Волинським окружним адміністративним судом надано чітку правову оцінку спірним відносинам :

- з 27.08.2019 року Волинська обласна спілка споживчих товариств втратила право на здійснення господарювання на даній земельній ділянці і як наслідок на укладення договорів оренди торгівельних місць, на підставі яких розміщувались тимчасові споруди в тому числі ті, щодо яких прийнято рішення виконавчого комітету про демонтаж ;

- відсутні будь-які правовстановлюючі документи, які підтверджують речові права підприємців чи Волинської обласної спілки споживчих товариств на вказану земельну ділянку;

- приймаючи оскаржувані рішення про демонтаж тимчасових споруд, виконавчий комітет діяв на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений чинним законодавством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всім Показати IP 11 Вересня 2020 18:23
Базарні бариги знову отримали по зубах. Вітаємо їх !!!!!!!!!!!!
Експерт Показати IP 11 Вересня 2020 21:30
А хто винуватий в базарних баригах? Лихі 90-ті? А чого раніше ними не займалися, там завжди був смітник? Тобто 90-ті тільки зараз закінчилися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus