USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд визнав Стерненка винним у викраденні людини

23 Лютого 2021 11:31
Активіста Сергія Стерненка визнали винним у викраденні людини.

Таке рішення ухвалив Приморський суд Одеси, передає Бабель.

Суд визнав вилучені речі під час обшуку допустимими доказами. Сам Стерненко стверджує, що обшук у нього вдома проводився без адвоката, з яким йому не дали зв‘язатись. Також достовірними визнані показання Костянтина Щербіча, який звинувачує Стерненка у своєму викраденні.

Також суд призначив у якості покарання конфіскацію половини майна Стерненка та ухвалив рішення про взяття активіста під варту у залі суду.

Сергія Стерненка засудили до семи років позбавлення волі у справі про викрадення людини.
Адвокат активіста, Масі Наєм заявив, що під час судового процесу суддя цитував свідка, якого в суді не допитували. «Суд може обґрунтовувати свої висновки лише на показаннях, які він безпосередньо сприймав під час судового засідання. Суд не вправі обґрунтовувати судові рішення показаннями, наданими слідчому, прокурору, або посилатися на них», – написав адвокат.

Сам Стерненко заявив після оголошення вироку, що суддя написав обвинувальний вирок, але внаслідок «тиску з Банкової, а також завдяки Ірині Венедіктовій та заступнику голови Офісу президента Олега Татарова», він переписав цей вирок на обвинувальний. Також Стерненко додав, що подаватиме апеляцію.

Активісти, що були присутні у залі суду, зустріли рішення суду вигуками: «Ганьба».

На підтримку Стерненка біля будівлі зібралося багато людей. У будівлю суду запустили Уляну Супрун, народного депутата Гео Лероса, дівчину Сергія Наталю Усатенко та ще до п’яти друзів, інформують Факти.

Нагадаємо, Стерненку інкримінували викрадення тодішнього депутата однієї з районних рад Одеської області Сергія Щербича та розбійний напад на нього. Також в цій справі ексочільнику одеського «Правого сектору» закидали незаконне зберігання зброї. Натомість обвинувачений називає справу сфабрикованою та побудованою «виключно на заяві Щербича».

За версією Стерненка, у 2015 році до нього з обшуками прийшли правоохоронці, після чого «з мішком на голові вивезли до відділення». Того ж дня громадського діяча взяли під варту. Пізніше Стерненко вийшов під заставу. Щодо зберігання зброї, Стерненко заявляє, що добровільно видав поліцейським пневматичний пістолет, колекційний ніж та шумовий пістолет. Утім останній експерти начебто визнали вогнепальною зброєю.

«В експертизі пістолета, який вільно продається і не потребує дозволу, прямим текстом вказано, що він стартовий. Далі написано, що експерт МВС викрутив зі ствола втулку і після цього зміг вистрілити гумовими кулями. Тобто експерт сам зробив із стартового пістолета травматичний. Але при цьому він вказав, що зброя стала вогнепальною», – запевнив Стерненко.

Колишній лідер одеського «Правого сектору» пов’язує цю справу з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим, оскільки потерпілий Щербич є членом партії мера «Довіряй ділам» та нібито його другом.

Натомість Сергій Щербич запевняє, що його викрали, били, катували і вимагали відмовитися від депутатського мандату районної ради. Одним з учасників викрадення, за його словами, був саме Стерненко.

У червні 2020 року Сергію Стерненку повідомили про підозру за статтями «умисне вбивство» та «незаконне носіння холодної зброї».

Шевченківський районний суд міста Києві у червні 2020 року відправив активіста Сергія Стерненка на цілодобовий домашній арешт строком на 60 діб

Проти Стерненка заведено декілька кримінальних справ. Одна з них стосується факту смертельного пораннення людини, що скоїла напад на Стерненка – Івана Кузнєцова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
morpheus Показати IP 23 Лютого 2021 11:48
Ганьба корумпованим судам!
Паша до morpheus Показати IP 23 Лютого 2021 12:14
Слава суду, який не зважаючи на тиск на нього, постановив справедливий вирок. Це не громадський активіст, а проплачена шавка, бандит. Якщо таких не наказувати, то кінця безпредєлу в державі не буде ніколи.
morpheus до Паша Показати IP 23 Лютого 2021 12:45
Відкрий очі, підстилки регіонали Лукаш, Портнов, Рабінович і Ківа, а також рашкинське ТВ тільки і мову вели про нього, він же їм як кістка в горлі. Справа Стерненка давно уже стало політичною, ручний суддя на підсосі мав оголосити написаний вирок ще на минулому тижні, але по дзвінку засідання перенесли і впаяли сьогодні срок. Сьогодній його, завтра тебе уже, в такій країні і живемо.
morpheus до Паша Показати IP 23 Лютого 2021 13:15
Слава Суду? Іди прокручи Слава Суду ще, який Медведчуку трубу віддав!! Очевидно, що справа Стерненка давно перейшла в політичну площину, жодний виступ прокремлівскьких підстилок регіоналів не закінчувався без згадки про нього, а рашкинське ТВ також не раз мусолило цю тему. Ручний суддя мав оголосити вирок ще минулого тижня, але по дзвінку засідання перенсли і о чудо, сім років! Сьогодні його, а завтра тебе, в такій країні живемо...
Паша до morpheus Показати IP 23 Лютого 2021 13:40
Яка нафіг політична площина, стерненко ще не відповів за вбивство людини та за розповсюдження наркотиків. Кримінальний елемент хитро пристроївся, возомнив себе великим патріотом, а насправді хитра продажна шавка
morpheus до Паша Показати IP 23 Лютого 2021 14:00
Вбивство людини, які "мирно курили у его подъезда" в три часа ночі, серйозно? До слова посібник убитого переховується зараз у Росії, чого би так? Захищають вдову убитого адвокати Портнова - чого би так? Стерненко незважаючи на всі кримінальні справи лишався в Україні і продовжував займатись громадською діяльністью. А тепер порівняй із європейським шарієм, який там із Іспанії нам вєщає "за гражданскую войну"
Паша до morpheus Показати IP 23 Лютого 2021 14:37
А труп знайдений за 100 метрів від підїзду стерненка говорить про те, що він втікав, а стерненко його наздогнав та вбив. Які ще питання. Стерненко нікуди не тікав, бо був впевнений, що ніхто його "великого патріота" не чіпатиме, вірив у свою безкарність. До цього часу в країні рулять радикали та всяка шушера подібна стерненку. Щось не по їхньому, файєри, крики, воплі і тд. Влада таких боїться, от тому і не тікав. І щоб він не кричав, він злочинець, вовк в ягнячій шкурі
morpheus до Паша Показати IP 23 Лютого 2021 17:02
Тобто поранений не міг сто метрів на адреналіні пробігти? Раджу ознайомитись із матеріалами справи, або хоч засідання по обвинучанню глянути. Хоча навіщо вам, канал НАШ і медвудчуківські прокладки давно уже охрестили вбивцею того, хто відбив замовний напад на себе, а ваша думка і сформувалась - пропаганда в дії.
Паша до morpheus Показати IP 24 Лютого 2021 15:08
Якраз таки все оцінено, навіть покази судмедекспертів. Вбивця, однозначно!
жлл до Паша Показати IP 23 Лютого 2021 13:23
Шавка тут ти!!!
для відому до жлл Показати IP 23 Лютого 2021 13:44
Може хтось пояснить, хто такий Стерненко?... ніде непрацюючий " політичний діяч".. фігурант декількох кримінальних справ..НІКОМУ ...невідомий до 2014 року... і тепер, коли я працюю на державу УКРАЇНА, і щороку плачу податків тисяч так на 50....щороку.. Сьогодні мені кажуть, що я маю ридати... бо покарали "патріота"....
morpheus Показати IP 23 Лютого 2021 11:55
Ганьба корумпованим судам!!
І ще до morpheus Показати IP 23 Лютого 2021 13:33
Парадокс, але Стерненко, це ще один зефілітик, який на своїй шкурі відчув всю ганьбу зради і її ціну. І таких мільйони, з кожним днем все більше.
Анонім Показати IP 23 Лютого 2021 12:00
сьогодні вони дають експерту з шоу бізнесу, Сергію Стерненко, 7 років за якесь там викрадення людини а завтра Вакарчуку дадуть десятку за концерти для російських олігархів??? ганьба! яке ж позорисько, люди!!
562 Показати IP 23 Лютого 2021 12:14
Бояться п..си)))
українець Показати IP 23 Лютого 2021 12:14
Злочинець повинен сидіти за гратами!!! Так в усьому світі!
Угу до українець Показати IP 23 Лютого 2021 13:29
Але лише якщо його вина доведена в суді. А тут чергове замовне бездоказове шоу. У ВСЬОМУ СВІТІ ЦЕ НАЗИВАЄТЬСЯ СВАВІЛЛЯ!!!
Богдан Сташинський Показати IP 23 Лютого 2021 12:39
Це не активіст а - злочинний дармоїд по країні бродячий радикальний Рігвул. Скоро так буде з усіма ...
Да НУ? до Богдан Сташинський Показати IP 23 Лютого 2021 13:30
Дармоїд походу тут ти. Да ще й обіжений добре.
Ломброзо Показати IP 23 Лютого 2021 12:52
А хівба звання *активіст* в Україні стало символом вседозволеності і індульгенцією від покарання? Хто б він не був - за злочин йому місце в тюрмі.
Феміда до Ломброзо Показати IP 23 Лютого 2021 13:32
Наявність злочину повинна бути підтверджена належними, допуститмими та повними доказами. А тут білі нитки лізуть із замовної справи. Скоро замовники цієї справи дорастова побіжать, хто встигне.
Корінний лучанин до Феміда Показати IP 23 Лютого 2021 15:40
А ти юрист,що знайомився зі справою?
мда до Феміда Показати IP 23 Лютого 2021 17:02
Як люди, які ніколи не бачили матеріали кримінального провадження можуть судити про винуватисть чи невиновність людини?
Пілот Показати IP 23 Лютого 2021 14:15
Тепер в АКТИВІСТА великі шанси стати ПАСИВІСТОМ)
О! до Пілот Показати IP 23 Лютого 2021 14:45
Бачу ти перевірив це на собі.
Лучанин до Пілот Показати IP 23 Лютого 2021 15:27
Маєш досвід? Звернись до проктолога

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus