USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Суд зобов'язав відкрити кримінальне провадження проти глави НБУ

13 Жовтня 2017 20:45
Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо голови Національного банку України і власника істотної частки банку Фінанси і кредит.

Про це йдеться в постанові Солом'янського районного суду, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Позивач подав скаргу на бездіяльність органів НАБУ, зазначає ЕП.

За заявою позивача, він в кінці серпня направив до НАБУ лист, в якому повідомлялося про вчинені кримінальні правопорушення зазначеними особами. Однак справу досі порушено не було.

На суд представник НАБУ не з'явився. Солом'янський суд, розглянувши аргументи позивача, ухвалив скаргу і зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження.

Нагадаємо, в лютому 2015 повідомлялося, що прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження стосовно голови Національного банку Валерії Гонтаревої за ч. 2 ст. 364 КК про зловживання владою.

У січні 2017 року НАБУ початоло досудове розслідування щодо Гонтаревої і директора-розпорядника Фонду гаратірованія вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна за зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги.

зазначимо, що глава Національного банку України Валерія Гонтарєва подала заяву про відставку 10 квітня 2017. З 11 травня в.о. голови Нацбанку став перший заступник колишнього голови НБУ Яків Смолій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus