USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Завтра у Раді голосуватимуть за відставку голови НБУ

15 Січня 2015 18:45
Завтра Верховна Рада заслухає звіт голови НБУ Валерії Гонтаревої та голосуватиме за її відставку. Але все це буде лише виставою, тому Валерія Олексіївна може не перейматися щодо власної відставки, - інформує ЕспресоTV.

Власне, сьогодні зранку планували разом з Гонтаревою запросити на засідання ВР і генерального прокурора Віталія Ярему, і навіть збирали підписи за його відставку (назбирали щось близько 60-ти підписів), проте ближче до вечора вирішили заслухати звіти усіх силовиків аж в лютому.

Зі слів спікера Володимира Гройсмана, таке рішення пов’язано з питанням державної таємниці. Аби Ярема не сказав в прямому ефірі зайвого, він отримає можливість відзвітувати на спеціальному закритому засіданні разом з міністром оборони Степаном Полтораком.

Отже відчути на собі гнів парламентарів доведеться виключно голові НБУ. Проте їй не варто чогось боятися, адже, зі слів джерел Еспресо.TV у парламенті жодних кадрових наслідків не передбачається, попри всю критику на адресу Гонтаревої за обвал гривні, адже голосів у парламенті за її відставку просто немає.

Зі слів джерел, в парламенті буде розіграна "багатоходівка", мета якої просто дати можливість випустити пар. Все відбуватиметься наступним чином – Гонтарева прийде до сесійної зали, виступить перед нардепами. Після цього, наприклад, радикалу Олегу Ляшку дадуть можливість довго, старанно і голосно кричати про злочинні та безвідповідальні дії керівництва Нацбанку. Але під час голосування достатньої кількості голосів за недовіру голові Нацбанку просто не буде і Валерія Олексіївна продовжить працювати і далі.

Не виключено, що подібна комбінація буде розіграна і з Яремою уже в лютому і без зайвої уваги журналістів.

Отже, і Гонтарева, і, тим більше, Ярема, ризикують лише почути на свою адресу багато не надто приємних "епітетів".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Петя Показати IP 15 Січня 2015 18:53
ПІДТРИМУЮ. МАЮЧИ ТАКИЙ РІВЕНЬ ІНФЛЯЦІЇ - ТРЕБА ДОБРОВІЛЬНО ЇЙ ПІТИ У ВІДСТАВКУ
Анонім Показати IP 15 Січня 2015 21:26
Бездарне тупе керівництво. Як вже все набридло.
Укроп Показати IP 15 Січня 2015 22:52
має бути відновлена смертна кара і перша публічна страта!
патріот Показати IP 16 Січня 2015 08:43
Всім вже відомо, що то буде фарс і комедія! Порошенко своїх не кидає! Так не покараний Гелетей і так само пальцем не тронуть голову НБУ, а людям будуть байки розповідати, а не карати за злочини!
Правда Показати IP 15 Травня 2016 17:15
Крали безбожно а при сьогоднішньому керівництві ще більше так що народу України потрібно задуматися і зробити висновок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus