USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суддя, який судив луцьких майданівців, працюватиме й далі?

20 Лютого 2015 12:28
Про долю судді Віталія Ковтуненка та результати люстраційної перевірки суддів Луцького міськрайонного суду повідомив голова цього суду Михайло Квятковський, - повідомляє «Громадське. Волинь».

Михайло Квятковський зазначив, що з грудня 2014 року проводиться люстраційна перевірка відповідно до закону «Про очищення влади». Двадцять один суддя написали заяви про те, що дають згоду на проходження такої перевірки. Зараз матеріали стосовно кожного із суддів вивчають різні контролюючі органи. Коли чекати результатів перевірки – невідомо.

Що стосується судді Віталія Ковтуненка, який під час подій на Майдані ухвалював рішення про взяття під домашній арешт трьох активістів Майдану, а саме Майї Москвич, Ігоря Гузя та Сергія Григоренка, то, зі слів посадовця, відносно нього ініційовано перевірку Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

А поки він і далі працює суддею.

Звільнити його ні підстав, ні повноважень, зі слів Михайла Квятковського, у голови суду немає.

Те саме підтвердила й представник Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік. З її слів, процедура люстрації суддів фактично заблокована, оскільки досі не працює Вища рада юстиції. Саме на цей орган покладено повноваження ініціювати перед Парламентом питання про звільнення судді.

Як повідомлялося раніше, Віталій Ковтуненко вважає, що не підпадає під дію Закону України «Про очищення влади». Відповідну заяву він подав за місцем роботи - у Луцький міськрайонний суд. Натомість «Самооборона Волині» зверталася до Вищої ради юстиції України із заявою про недобросовісну поведінку судді Ковтуненка. Згідно з рішенням Вищої кваліфікаційної комісії від 10 лютого 2015 року проти Ковтуненка відкрили дисциплінарну справу.Буде слухання.

Сам Віталій Ковтуненко давати будь-які коментарі журналістам відмовився. Пояснив, що і так про нього написали чимало образливих слів, тож поки не буде висновку кваліфікаційної комісії, нічого розповідати не буде.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
знаю) Показати IP 20 Лютого 2015 12:48
Віталій Володимирович нормальний суддя і людина.кращий за деяких інших...я його підтримую.був в нього на засіданнях неодноразово.подобається як він процес веде.
НЕЛУЧАНИН до знаю) Показати IP 20 Лютого 2015 16:32
ковтуненко - низькокваліфікований м"дак. не знає елементарного законодавства.
Нео до НЕЛУЧАНИН Показати IP 20 Лютого 2015 21:52
Борнос - до вiдповiдальностi$$$$$$$$$$$$$$$$$ - конфiскацiя та геть з ласоi посади!!! На ринок таких гнати, там купи-продай головний закон!
Іван до знаю) Показати IP 11 Жовтня 2017 23:12
щось неймовірне кажете.
А Показати IP 20 Лютого 2015 13:01
А ті три клоуни, вибачте борці за волю України, хай дякують Віталію Ковтуненко, що не позакривав в сізо. А прокуратура просила....
НЕЛУЧАНИН до А Показати IP 20 Лютого 2015 16:33
це катуненко нехай подякує , що його не люстрували судом лінча (поки що)
А до НЕЛУЧАНИН Показати IP 20 Лютого 2015 17:25
А в нас багато кричать про суд Лінча, але за останніх років 20 під роздачу ніхто не попав. Та й "лінчувальники" якісь імпотентні.
13 до НЕЛУЧАНИН Показати IP 20 Лютого 2015 19:43
ти за себе переживай, сидиш пітекантроп, булки вивалив, іди суддею чи прокурором попрацюй, я побачу що про тебе писати всілякі психічно-хворі будуть
добряк Показати IP 20 Лютого 2015 14:39
було б трохі совісті взяв би (самоотвод) а раз вляпався в г*вно то хай шукає другу роботу н хто за ним шкодувати небуде
і я знаю Показати IP 20 Лютого 2015 15:00
Ковтуненко - це самозакохана істота, яка знущається в суді над людьми. Жодної краплинки совісті і здорового глузду в нього немає. Всі хто пише інше і є суддею Ковтуненко
Іван до і я знаю Показати IP 11 Жовтня 2017 23:04
Згоден.
111 Показати IP 20 Лютого 2015 15:31
....щось нічого незрозуміло.....а що як активісти майдану чинять якісь хуліганські дії то в законі десь прописано що їх всеодно не можна судити?......з таким підходом у нас буде серйозний розгул бандитизму...
НЕЛУЧАНИН до 111 Показати IP 20 Лютого 2015 16:34
так в нас і так розгул бандитизму. головні бандити - судді, прокурори, иєнти та інша наволоч
13 до НЕЛУЧАНИН Показати IP 20 Лютого 2015 19:37
коментар було видалено
ку до нелучанин Показати IP 20 Лютого 2015 17:25
ну звичайно вони перші вороги і гривню вони обвалили і зарплати зробили копійчаними і ссуть вони в під'їздах, а ще ціни на бензин вони підняли і на газ до речі також, а з цього висновок що головний ворог людей це відсутність в більшості із них сірої речовини у головах у більшості людей винні всі хто завгодно тільки не вони, доречі це національна особливість характеру така, що в першу чергу слід знайти собі ворога як то міліція прокуратура судді.
Круг Показати IP 20 Лютого 2015 21:47
За Борнос забули?????? Ця особа зам голови, як вам))?? Аудi 6, закордоннI вiдпочинки. Вона ж судила також, пiшла на пiдвищення. А судженi ними активiсти сьогоднI життя вiддали (це солiдарно); вона пихато далI займае посаду а активiсти (до лав яких добавлено так званих добровольцiв, хлопцев з села) кров л'ють свою за всiх нас I неi також!
Барчука забули?????? Показати IP 21 Лютого 2015 00:14
Він тоже судить не справедливо, своїх друзів яких скоїли крадіжки прикриває та робить все щоб вони не були покарані!!!!!!!!
НЦ до Барчука забули?????? Показати IP 16 Червня 2015 12:41
Він ще судить? Ця регіональна бидлота, злодій і брехун, лінивий мент вже давно мав би бути люстрованим та покараним ще за його "діяння" в Луцьку
SET Показати IP 20 Квітня 2015 23:20
До "знаю)". Прочитав перший комент і не втримався. Ти д*біл? Чи пишеш аби писати? Хоча можливо ти і є той самий суддя який собі хвалебні відзиви сам пише... або б може родич того горе-судді чи адвокат-с*аколиз. Ковтуненку нічого не буде, у нього в Києві покровителі сильні, повірте, те що ви тут всі пишите і ті справи проти активістів це "сємєчкі" в порівнянні з тим що він "чудив" і які рішення приймав. Незнання законів, процесу, відверта неповага до учасників процесу (постійно під час судових засідань жуйку жує і хамить, ТИкає кожному незнайомому, який на справу приходить). Список його "заслуг" перед народом величезний, нагородити б його.... ПОСМЕРТНО)))
333 до SET Показати IP 21 Квітня 2015 11:41
Підтримую, Ковтуненко - самозакоханий педант. Його цікавить тільки власна зачіска і манікюр. Не даремно саме про нього такий розголос в пресі!!! ВІН НЕ ЗНАЄ законодавства!!!!!!!!!
Іван Показати IP 11 Жовтня 2017 23:25
Люди,заспокойтесь.Все рано чи пізно закінчується!(як у тому фільмі-"И тебя вылечим")

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus