USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як луцький суддя «анексував» будинок у Липинах

7 Травня 2015 18:00
Рішенням Луцького міськрайонного суду жінку, двох дітей та інваліда виселили із будинку. Не дочекавшись закінчення судової тяганини щодо законності такого виселення, будинок продали на торгах тещі судді Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка.

Саме такий стислий підсумок історії, пов’язаної із «війною» за будинок в селі Липини Луцького району на вулиці Ветеранів, 22.

Про це повідомляє «Волинське агентство розслідувань».

19 грудня 2006 року Андрій Бортнюк взяв кредит у «Райфайзен Банку Аваль» – 100 000 доларів на 7 років під 14,5% річних. 5 вересня 2007 року чоловік збільшив суму угоди до 150 000 доларів. Щоб отримати ці гроші, Бортнюк взяв у поручителі дружину Ольгу Таран, що передала в іпотеку будинок площею 169,3 квадратних метра та земельну ділянку площею 1 808 квадратних метра. Оціночна вартість будинку на той момент становила 855 675 гривень, землі – 344 809 гривень.

26 грудня 2008 року із Андрія Бортнюка та Ольги Таран стягнули кредитну заборгованість, однак рішення про звернення стягнення на предмет іпотеки не було. Ольга Таран наполягає, що без другого рішення щодо іпотеки забирати будинок, аби погасити кредит, вони не мали права. (детальніше про цю правову колізію читайте тут).

Жінка посилається на частину 3 статті 33 Закону України «Про іпотеку», у якій йдеться: «Звернення стягнення на предмет іпотеки здійснюється на підставі рішення суду, виконавчого напису нотаріуса або згідно з договором про задоволення вимог іпотекодержателя».

Проте у Луцькому міськрайонному суді думали по-іншому. 24 червня 2010 року Андрія Бортнюка, Ольгу Таран, Іллю Бортнюка, Ольгу Бортнюк та Євгенію Новосад примусово виселили із будинку. Рішення винесли зокрема на підставі статті 40 ЗУ «Про іпотеку»: «Звернення стягнення на передані в іпотеку житловий будинок чи житлове приміщення є підставою для виселення всіх мешканців, за винятком наймачів та членів їх сімей. Виселення проводиться у порядку, встановленому законом».

За допомогою Ольга Таран звернулася до прокурора Луцького району Сергія Масалова, проте рішення таки вдалося скасувати аж через 5 років. Але про це пізніше.

До цього, 25 березня 2009 року, відділ державної виконавчої служби Луцького районного управління юстиції відкрив виконавче провадження, згідно із яким 16 листопада 2012 року провели торги щодо будинку.

Єдиним учасником торгів була Віра Макарівна Смокович (не плутати із суддею Волинського окружного адміністративного суду Вірою Іванівною Смокович) – теща судді Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка. Ольга Таран стверджує, що Ковтуненко особисто сприяв «правильному» закінченню торгів. Натомість саму Ольгу до торгів просто не допустили.

Вона вирішила оскаржити результати торгів у суді. Рожищенський районний суд 7 жовтня 2013 скаргу відхилив, тобто проведення торгів вважає законим. Його рішення 13 листопада 2013 підтримав Апеляційний суд Волинської області. Проте Вищий спеціалізований суд 14 травня 2014 року знайшов низку порушень у торгах, скасував їх результати та відправив справу на повторний розгляд. Про всі порушення ви можете прочитати в ухвалі суду. Найочевидніше із них те, що торги не можна проводити, коли в них бере участь лише один учасник, яким була Віра Смокович.

Справу відправили розглядати у Ковельський міськрайонний суд. 26 вересня 2014 року він повністю задовольнив позов Ольги Таран. Проте 6 лютого 2015 року Апеляційний суд Волинської області знову йде на поступки відповідачам Віталію Ковтуненку та Вірі Смокович. Ковтуненку дозволяють здійснювати перереєстрацію прав на житловий будинок та «вчиняти дії, які призведуть до правового обтяження речового права» на будинок.

Повторний розгляд справи у Вищому спеціалізованому суді відбудеться вже 27 травня 2015 року.

Проте на сьогодні у будинку живе Віра Смокович та її родина. «Навіть картоплю посадили», – каже Ольга Таран. Щоправда підстави такого проживання викликають сумніви. Як ідеться у відповіді Державної міграційної служби на запит адвоката Таран, станом на 29 січня 2015 року інформації про осіб, чиє місце проживання в будинку на Ветеранів, 22 у Липинах, немає.

Цікаво, що меблі та частину особистих речей, які Ольга Таран та її родина не змогли вивезти із будинку під час виселення, досі там залишилися і родина судді користується ними у побуті.

Як повідомив адвокат Ольги Таран Ярослав Богачук, за станом на сьогодні рішення Луцького міськрайонного суду від 24 червня 2010 року про виселення скасували.

Проте може статися так, що 27 травня Вищий спеціалізований суд таки визнає законність торгів і закріпить право суддівської родини проживати там. Але, схоже, суддя Віталій Ковтунеко настільки впевнений у своїй правоті, що впевнено хазяйнує там і без остаточного рішень судів.

Антон Бугайчук

7 травня репортер «Волинського агентства розслідувань» виїжджав фотографувати будинок на вулиці Ветеранів, 22. Від’їжджаючи, він побачив, як до будинку під’їхав позашляховик. З автомобіля вийшли чоловік, схожий на Ковтуненка, та жінка. Вони забрали з машини пакети та пішли на подвір’я будинку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
Hurricane Показати IP 7 Травня 2015 18:20
Справа дійсно має неоднозначності, але борги потрібно повертати (тіло кредиту так це точно!). І шановні хитрозроблені боржники просто - напросто хочуть скористатися мораторієм чи ін. моментами та ще пожити у банківській нерухомості. А самі чудово розуміють, що за 150 тис. дол. на які вони "запустили" банк зараз можна купити два таких будинки і повернути кошти звісно навіть у думці не мають. Купувати на аукціоні звісно треба на конкурентних засадах (2-а і більше учасників) але бідолахами людей, що отримали не кішеню таку суму називати язик не повертається. Тому постраждав від цього тільки банк, який ніколи уже не поверне і половини переданих боржникам коштів.
знаючий до Hurricane Показати IP 7 Травня 2015 19:21
підтримую 100 відсотків.
Юрист до Hurricane Показати IP 8 Травня 2015 08:42
Як брати кредит, то всі бігли, а як настав час віддавати,то зразу в кущі.Ця сімейка взяла 150 тис. доларів і хоче тішитись що обєгорила банк.Згідно ст. 45 ЗУ Про іпотеку" Прилюдні торги проводяться принаймні за умови присутності одного учасника. У разі участі у прилюдних торгах одного покупця майно може бути придбане ним за початковою ціною.Окрім того боржникам перед продажем будинку надавався висновок про грошову оцінку майна з яким вони погодились(не оскаржували).Справу направили на новий розгляд у зязку з порушенням норм процесуального права(ведення судового процесу).Окрім того,як тільки закінчиться тяганина з цим судом -Смокович сама подасть позов про виселення і його задоволять точно.А вселитися боржикам без рішення суду також неможливо.Окрім того будинок власність Смокович так яким бюком там Ковтуненко.Аналогічних будинків і квартир в місті в рік продавали до 500 штук в рік.А вот з цим зробили епопею.
Анонім до Юрист Показати IP 8 Травня 2015 09:45
Скажіть, будь-ласка, скільки часу ви будите списувати всі проблеми на валютних позичальників. Бідні банки тільки втрати рахують і кредити безповоротні від держави мільярдами беруть. А люди, які по факту повернули вже кредит, за скільки років користування ним, втрачають останню надію на справедливість, якщо судді, які по суті повинні захищати їх права- купують цю нерухомість, ще й з порушенням норм права. Розслідування тут стосується суддівського безпридєлу, а ви далі про своє торочите, бідні банки, бідні судді. Набридло. Нарешті все стає на свої місця - люди заслуговують на ту владу яку мають.
не читав Показати IP 7 Травня 2015 19:03
Цікаво, чи прочитав хоч один читач ці 17 (!) сторінок документів? Кому вони потрібні? І чи розглянув ці малюнки? Видання виконує сизіфову роботу - безрезультатну, безкінечну, без цілі.
ну так до не читав Показати IP 7 Травня 2015 19:07
чукча нє чітатєль, чукча пісатєль
не пацик до не читав Показати IP 7 Травня 2015 19:25
а бажано почитати по перше а головне вислухати людей що таке взяти кредит в банках Украыни ! ( выдкати ы цыла кримынальна так як ы банки всы вони кримынальны -всы як ы працывники якы там ошиваються обгризають до кісток ! і як проводили рененасування банків- хто- кому -які - за що і чому на сьогоднішній день на вчорашне число 70 % коштів переведено в россію -всі банки відомі починаючи із аваль- і тп
Igor до не пацик Показати IP 7 Травня 2015 21:12
ЩО ти мелиш ? Працівники наймані, в банках отримують мізерну зарплату. Хто тебе заставляє брати кредит якщо ти не можеш його погасити ? ТИ що думав що долар по 5 буде 20 років ? З вашої логіки виходить що всім треба було брати кредит в банках бо там одні злодії!! Питання тільки хто буде повертати депозити людям? І кредити банків іншим іноземним банкам які вони брали в доларах ?? А правильно, це от і робить держава через рефінансування, що спричинило ріст долара, І виходить що хтось має квартиру чи будинок, кредит не заплатив і йому держава пробачила, а хто тисниться в 10 !!!
не пацик до Igor Показати IP 7 Травня 2015 22:34
не мели дурниць- ?
до Ігор до Igor Показати IP 8 Травня 2015 09:52
Ваша некомпетентність вражає. Банківські працівники, які за останні 5 років працюють на реалізації заставного майна, покупляли собі і квартири і машини. Якщо потрібно назву прізвища!!"!. Мізерні зарплати в тих людей, які брали кредити, по суті їх повернули а тепер ще й без майна залишились. Кредити наші банки в іноземних банках брали під 2-4% річних. Людям при цьому впарювали під мінімум 12%. За цю маржу заробили собі з повна, враховуючи навіть не повернені кредити. До чого людські депозити не відомо, оскільки ресурс для цих валютних кредитів, як Ви зазначали, прийшов із іноземних кредитів. Депозити люди вкаладали максимум на рік. Кредити валютні з 2008 року взагалі не видають. Реінансування налили банкам і сотні мільярдів. І валютні позичальники далі винні. Вони свій б орг вернули. А покажіть мені хоч одного позичальника якому ДЕРЖАВА ПРОБАЧИЛА хоть якийсь кредит, якщо люди брали в комерційних банках. А КОМЕРЦІЙНИМ БАНКАМ пробачають аж бігом. Почати список із збанкрутілих Робовід Банку, Форум, Фінанси і Кредит. Ві Ай БІ..., список продовжується. Мільярди не поверненого рефінансування. А ви дані, як заведений механізм, будучи не компетентним завели пісню про нерозумних позичальників. Ганьба таким дописувачам, які не знаючи броду лізуть у воду
банкір до до Ігор Показати IP 8 Травня 2015 10:56
1. прізвища давай, і своє теж. 2. бідні, бо дурні, а дурні, бо бідні. 3. можеш надати докази, що брали під 2-4%? )) Чи може згадаємо, що РБ Аваль - банк з іноземним капіталом. Німці інвестували гроші в економіку країни (внесли в стат.капітал Банку), а в наслідку стикнулись з судами на 5 років. 4. Маржу? На прикладі статті: видали 150 тис. в 2009році вже було рішення суду. Кредит на 20 чи 30 років. Максимум повернув позичальник 10-20 тис. тіла кредиту. і тис.30-40 відсотків. ДЕ МАРЖА?! 5. Навіть коротскострокові депозити в довгостроковому вимірі складають значний капітал. Поясню спец.для тебе: умовно 1 тис.клієнтів сьогодні кладуть на 1 міс., через міс.інші 1 тис. знову на міс. і так постійно. Ці залучені кошти також ідуть на кредитування. 6. Подивись як говорити - які з банків взяли рефінансування. Чи є там той самий РБ Аваль, інші іноземні банки.... Чи в тебе вибіркова справедливість? 7. Називаючи банки, які збанкрутіли... ти знову вибірково підходиш. Де Аваль,і інші іноземні банки? А важко подумати що якщо хтось не віддав кредит, то банк і по цій причині не може віддати рефінансування. А зараз подумай, чи потрібно нам кредитування!? Іпотечне споживче, інше споживче, комерційне... Чи потрібні нам банки з іноземним капіталом? І найголовніше - чи буде це в нинішніх умовах....
відповідь до банкір Показати IP 8 Травня 2015 11:35
Те що банки отримували такі кредити вони не заперечують. Прочитай статтю компетентних людейhttp://www.epravda.com.ua/columns/2015/02/16/528364/. Може тоді запитань на раз два три менше стане. Щодо банків, то давай згадаєм не лише Аваль, ай Правекс з Італійським капіталом, які в шоці від того що робиться в Україні, Сведбанк, який втік, списавши всі свої активи як безнадійні. Теж кошти вкаладали. Але до чого тут ДЕРЖАВА я відповіді так і не отримав. Бізнес в банках на свій страх і ризик. Видавали валютні кредити під довідку про зарплату в гривні - прораховували свої ризики так само як і позичальники, які підписались на наку аферу, повіривши і Державі, як регулятору і Банку, який чомусь в гривні видавати відмовлявсяч, доходів йому було замало, відсотки не потягнуть люди. А тепер чешуть де не чешиться. І ще, на останок. Якщо співставити всі валютні кредити, які видавались фізиним особам під споживчу іпотеку і рефінансування, яке видавалось банкам - результат буде дуже невтішний. Люди в цій піраміді несправедливості знаходяться на самому дні, в прямому розумінні слова. А позичальники які брали кредити в 2007 до 1014 року платили, не виплатили свого боргу? Давай порахуємо. 1 кімн. кв в 2007 року коштувала 40 тис, тобто 20 000 грн. Сплативши до 2014 року тіла кредиту і відсотків по графіку, банк повернув собі тіло в повному об"ємі, і заробив свої 4 5-6 відсотків річних однозначно. А людина на сьогодні стала мільйонером в мінусі, і квартиру не виплатить ніколи і банку поживи мало, бо стільки вже вона не коштує. Такщо або компроміс або безглузді коменти незнаючих людей
банкір до відповідь Показати IP 8 Травня 2015 12:17
Тобі-по пунктах, а ти - багато, але ні про що. І мухи і котлети - все на купу. От зовсім не зрозуміло до чого те, що рефінансування кралося купкою клерків НБУ, і банками курченка, іванющенка і сімї - до іноземних банків, до яких належиьь РБ Аваль?! Взяв кредит, купив майно - не може повернути верни майно банку, а не годуй адвокатів і суддів. Не маєш іншого майна і заробітків-через років три банк залишок спише. Все просто.
до бнкір до банкір Показати IP 8 Травня 2015 14:35
по пунктах дурні бо бідні? Не збираюсь вступати в безглуздий спір із неетичною людиною. Я виклав свої переконання, які можуть працівника банку і не збігатись, але я виклав іх не для того що б переконати банківського троля. Всі мої думки стосуються ситуації що склалась на банківському ринку із валютними кредитами. Ви зацікавлена особа на стороні банків, жодного відношення по темі суддівського безпридєлу не виклали. Всі ваші коменти до статей, які стосуються розслідування корупції зводяться знову ж таки до звинувачення валютних позичальників. Всі біди в Україні виключно на їх совісті. Бажаю Вам успіхів, правда не в професійній сфері.
відповідь на питання до банкір Показати IP 8 Травня 2015 11:52
інформація пана А.Оленчика (наскільки відомо заступник директора фонда гарантування вкладів : "в ходе проверок неплатежеспособных финучреждений, временные администраторы сообщили о незаконном выводе активов на общую сумму в 50 млрд. грн. (только на один Брокбизнесбанк пришлось 25 млрд. грн.). В связи с этим, было подано 316 исков, из которых суды приняли в производство 152. По словам Андрея Оленчика, было заведено 44 уголовных дела против ТОП-менеджеров банков и акционеров (на акционеров пришлось около 10 дел)"
банкір до не читав Показати IP 8 Травня 2015 11:04
читав. завдяки нашому законодавству і судовій практиці (яка робиться/купується по мільйонним справам) - торги признають незаконними. Є підстави. В банку заберуть навіть ті гроші які він отримав за продаж будинку. Мають бути нові торги, але їх може і не бути - якщо адвокат вселить позичальника, всіх його і не його дітей та інвалідів. ________ а ще... рішення суду було в 2009р., торги провели, аж в 2012р. В 2015р. їх визнають незаконними і все спочатку. Це Україна!))) Кредитування в таких реаліях - справа божевільних!)))
не пацик Показати IP 7 Травня 2015 19:06
Що таке банки якщо е держава :! 1-ше державний банк повинен забезпечувати гарантію вкладів і платити проценти за депозит : за гарантію анонімності це вже питання -бо держава якщо е потреба чи фіскальні органи завжди мають право знати ( в кого скільки і звідки : " 2-ге комерційні банки і кредитні спілки повинні приносити вкладникам прибутки як короткі так і довгострокові но прибутки і вкладники завжди повинні бути в виграші :- так само як любий інвестиційний проект який входить в Украіну повинен збагачувати украінців в першу чергу : А що ми маем ? черги за знятя депозитів- вкрадені кошти в комерційних банках- обдурених украінців и 10 % вгодованой худоби яка на цьому нажилася : Нема в нас нічого е тільки люди які ідуть на самопожертву раз раз відразу вчерговий раз продані крачуком- ющенком-кучмою януковичем- вальцманом і місцевою кримінальною бидлотою : Тримаймося братья- будет разом поборемо
пкс Показати IP 7 Травня 2015 19:15
ковтуненко вчинив ганебно купивши будинок за пів ціни використавши службове становище. це проти норм суддівськоі етики та людськоі моралі.зекономив на грошах але натомість отримав роки не спокою та гризні.та й на гроші знов попав...хіба це все варте того....гроші це добре але ось така економія це обман себе своіх близьких а особливо дітей.адже однолітки по школі зле кепкують про цю подію.ех теща отак підставити зятя довірила паспорт на дві години постерегти а зять отаке втнув...
Анонім Показати IP 7 Травня 2015 20:16
джип дійсно ковтуненка, він біля суду по вул.шевченка під час робочого часу постійно стоїть (за приміщення суду ховає)...
Микола до hurricane Показати IP 7 Травня 2015 21:28
Друже, наведи приклади (назви прізвища банкірів), які після кризи або банкрутства банка стали бідніше жити. Банківська діяльність є різновидом підприємницької діяльності, яка ведеться на свій страх і ризик.
Серж Показати IP 7 Травня 2015 21:52
Ждіть, скоро нова новина буде про підпал машини)))
юююю Показати IP 7 Травня 2015 23:05
да це машина цього ковтуненка!
аяяй Показати IP 7 Травня 2015 23:16
Да и семья Бортнюков тоже не пешком,а на джипах разъезжает!
Знаючий Показати IP 8 Травня 2015 00:36
Чого ви вцепилися до Ковтуненка. Яка різниця хто на чому їздить, хто де живе! Адже він така сама люлина як і всі ми. Перестаньте промивати кістки, дивіть краще за собою. Хто пише негативні відгуки-поїдьте на Шевченка і скажіть йому у ввічі. Всі мудрі за спиною,почули дзвін і незнають де він. Знаю його особисто - специфічний характер,але справедливий. Я нізакого не захищаюсь, але не гарно людей обливати брудом, яких не знаєш! Більша половина, яка тут пише, НІРАЗУ ЙОГО НЕ БАЧИЛа! Люди добрі, так можна на будь-яку людину облити брудом! Які в нас люди заздрісні і злі!
Знаючий до Знаючий Показати IP 8 Травня 2015 00:37
НЕ СУДІТЬ І САМІ СУДИМІ НЕ БУДЕТЕ!!!! ДИВІТЬСЯ В СВОЮ ТАРІЛКУ!
Знаюча до Знаючий Показати IP 8 Травня 2015 09:55
Теж неоднорзово стикалась із Пном Ковтуненком по роблті. Такого безсовісного, аморального, некомпетентного суддю треба пошукати. Слово ХАМ якраз пасує Вашому кумиру. Вибачте, це не обмивання кісток, я йому в очі це казала. А заздрити людині, яка заробила собі на хату і джип на біді інших людей - ну це ви переборщили. Кожному совє, і його колись його ж і знайде=)
Суддя до Знаючий Показати IP 8 Травня 2015 16:43
Коли почнуть вбивати таких "чесних" суддів і казнокрадів, тоді буде порядок!Безкарність породжує хаос.
SET Показати IP 8 Травня 2015 08:40
До "Знаючий ". Бачу козачок ти засланий. А не родич Ковтуненка ти часом? Люди які з ним хоча б раз стикалися в суді знають не лише про його "специфічний" характер, але про відсутність особистого професіоналізму та елементраних норм етики та моралі!
1234 Показати IP 8 Травня 2015 10:07
Очевидно, що суддя і банк домовились за ціну. Аукціон підстава. Завтра такі будинки з аукціону банки по 30 тис. здавати будуть, бо процент неплатоспроможних росте. Ці люди будуть емігрувати і починати з нуля. Залишаться депутати, держслужбовці, банкіри і т.д., одним словом вся шушера, яка нічого не виробляє, але жити хоче гарно за рахунок своїх "послуг".
Ось так Показати IP 8 Травня 2015 10:10
Дана стаття цікава лише коментарями до неї...
банкір Показати IP 8 Травня 2015 10:39
а може тут хтось привести статистику скільки бідолашний позичальник за 5 років судової тяганини заплатив пану Богачуку, іншим адвокатам та скільки за цей час він повернув грошей банку?!
СТОП Показати IP 8 Травня 2015 22:12
коментар було видалено
Спостерігач Показати IP 9 Травня 2015 23:59
Так, я бачу, що де б не велося на даному веб-сайті обговорення особи судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Ковтуненка Віталія Володимировича, чи не скрізь є низка осіб, які невтомно виступають на його захист. От і не знаю я, чи дійсно цей пан для них виступає уособленням добра та справедливості, чи вони пишуть свої коментарі з якихось інших, можливо, корисливих мотивів. Якщо в останньому випадку я в своєму припущенні правий, то не варто виключати і ту обставину, що в інтернет-просторі діє чи незабаром почне діяти спільнота, яку можна сміливо назвати "Інтернет-армія судді Ковтуненка". Бо в цього пана судді, схоже, карма така, що справою честі для багатьох мешканців Волині є добитися якщо не звільнення даного судді з посади, то хоча б внесення своєї лепти щодо формування іміджу даного судді. Істинного іміджу чи ні - покаже час. Як і покаже час те, чи почорніє людськими зусиллями піар щодо даного судді, чи, навпаки, побіліє - теж людськими зусиллями. Зрештою, як на мене, ну поставили позивачі пан Бортнюк та пані Бортнюк та Таран пана Ковтуненка відповідачем - це їхнє право. Обирати осіб, хто мають відповідати за позовом за чинним цивільним процесуальним законодавством є виключно прерогативою позивача. Навть замінити відповідача з неналежного на належного суд без згоди позивача не може. Суд може хіба що за власною ініціативою лише залучити до участі у справі іншу особу в якості співвідповідача. Належний пан Ковтуненко відповідач у даній справі чи ні, мабуть, розбереться тепер вже незабаром Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Якщо неналежний, то в задоволенні позову до пана Ковтуненка, зрозуміло, суд змушений буде відмовити. Я не знаю, якими мотивами керувалася пані Смокович Віра Макарівна, коли купувала з прилюдних торгів таку нерухомість. Так, можливо, приваблива стартова ціна нівелює інші фактори. Але невже можна знехтувати метафізикою? Невже незрозуміло є те, що енергетичне поле, яке існує навколо такого майна, є вкрай негативне? Адже ця енергетика, мабуть, образно кажучи, окроплена чиїмось потом, сльозами і кров'ю, а також насичена людськими прокльонами. Я не здивуюся, якщо в майбутньому у будинку за даною адресою ставатимуться якісь негативні події як щодо цього будинку, так і щодо його мешканців чи власників. Кажуть, що один із законів Всесвіту передбачає, що подібне притягує подібне. Якщо пан Ковтуненко з формальної точки зору юридично непричетний до даної історії (все ж таки у спірних прилюдних торгах він участі не брав), то не виключено, що причетний з точки зору психологічної. Ризикну припустити, що даного суддю не, так би мовити, "вляпали" мимоволі в дану історію, а навпаки - він сам вляпався свідомо у неї сам. Схоже, що просто доля у нього така - шкодити іншим, ходити по трупах та вступати у якісь, образно кажучи, екскременти, фекалії. Появу особи, схожу за зовнішнстю на суддю Ковтуненка на порозі цього будинку, можливо, варто розцінювати як те, що саме тут живе даний суддя. Щож, в його декларації за 2013 рік жодної тобі нерухомості не зазначено. Хоча з його посадовим окладом можна було б придбати собі у власність якусь "хрущівку" навіть у кредит. Невже пан Ковтуненко пішов, так би мовити, в приймаки? Цікаво, якщо будинок записаний на тещу пана Ковтуненка, то на кого тоді оформлено право власності на сфотографований "Волинським агенством розслідувань" позашляховик? Не знаю, як на мене, це іронія долі, якщо виявиться, що пан Ковтуненко дійсно живе тепер чи, принаймні, нерідко їздить до села Липи́ни Луцького району Волинської області. Хто знає, який специфічний заклад знаходиться в даному населеному пункті, напевне, зрозуміє певний символізм у таких обставинах. Зрозуміють такий символзм, мабуть, і ті, хто особисто побував у даного пана у судовому засіданні і зміг оцінити самостійно, на власний розсуд, а не з чуток ступінь не лише фізичного, але й психічного здоров'я даного одіозного служителя Феміди.
Hurricane Показати IP 11 Травня 2015 15:11
Запитання до ВН: маючи доступ до документів, які вам люб'язно надали колишні власники будинку, оприлюдніть будь - ласка інформацію, яку суму коштів ними було оплачено на погашення тіла кредиту, відсотків... А про гонорар Богачука не треба - це особисте право адвоката і клієнта)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus