USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суддя Ковтуненко спростовує звинувачення прокуратури. Відео з камер спостереження

5 Травня 2017 13:01
Суддю Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка, якого викрили на корупції, одночасно звинуватили і в перешкоджанні оперативним працівникам у виконанні ними своїх службових обов’язків, погрожуванні їм кримінальним переслідуванням та порушенні вимог Кодексу професійної етики судді.

Сам Віталій Ковтененко не погоджується зі звинуваченнями прокуратури. Зокрема, на підтвердження того, що жодних неправомірних дій стосовно правоохоронців він не вчиняв, суддя надав відео з камер спостереження.

Нагадаємо, суддю Луцького міськрайонного суду 3 травня 2017 року викрили у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією. Порушивши вимоги ч.2 ст. 52 Закону України "Про запобігання корупції" він не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані. Зокрема, він отримав дохід та набув у власність майно в сумі, що у понад 50 разів перевищує прожитковий мінімум. Йдеться про автомобіль марки "Лендвінд". За наслідками перевірки стосовно судді складено 2 протоколи про порушення ним вимог фінансового контролю за ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Власне факт корупції служитель Феміди поки що не коментує, мовляв, усе буде вирішено під час судового засідання. Окрім цього, суддя зазначає, що проведе з цього приводу прес-конференцію, на яку запросить і представників ЗМІ.

Наразі Віталій Ковтуненко спростовує частину повідомлення прес-служби прокуратури про те, що він "перешкоджав працівникам поліції у виконанні ними своїх службових обов’язків, погрожував кримінальним переслідуванням, своєю поведінкою порушував вимоги Кодексу професійної етики судді".

Чи були порушення з боку судді під час розмови з правоохоронцями - зафіксували камери відеоспостереження зі службового кабінету судді.

Отож, 27 квітня 2017 року працівники Управління захисту економіки у Волинські області прийшли до кабінету судді, аби відібрати пояснення.



Зважаючи на свою професію, Віталій Ковтуненко вміло повертає діалог з правоохоронцям так, що саме він ставить їм запитання. "Ви з'ясували, а потім приходите до мене, чи як?"

Під час розмови суддя спростовує інформацію про продаж автівки і каже, що тут мав місце обмін - він помінявся автомобілями з товаришем.

При цьому він відмовляється відповідати на запитання, чи звертався він у сервісний центр щодо перереєстрації авто.

"Чого ви ставите дурне запитання? У вас є дані. Я не буду відповідати, оскільки у вас є документи, які підтверджують даний факт".



Наступного дня, 28 квітня, діалог між Ковтуненком і правоохоронцями продовжується. Представники органів із боротьби і запобігання корупції, які завітали до його кабінету, марно намагаються ознайомити його зі змістом складених на нього протоколів.

- Ви давали пояснення..

- Я давав? Я нічого не давав, давайте почнемо з цього.

- Ви дасте нам пояснення сьогодні?

- Я вам не буду давати пояснення. Я подаю заяву в прокуратуру по 365-ій: "Перевищення влади або службових повноважень".



Запрошених оперативними працівниками свідків Ковтуненко виставляє з кабінету і розпоряджається викликати чергового.



Оцінку діям судді даватимуть відповідні органи. А поки що лучани на основі відео з камер спостереження можуть зробити для себе власні висновки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
жителі Липин Показати IP 5 Травня 2017 13:24
цього псевдосудю нічого небере він разом з дружиною віджав будинок в с.Липини у порядної сім'ї , навіть "атомайдан" і "Самооборона" закрила на його очі бо він презентував їм автівку "лівак"... поки такі "суді" у нас в державі можна забути про чесні суди і якесь світле нашої України !
Петро до жителі Липин Показати IP 5 Травня 2017 16:03
Не треба на нього всіх собак вішати, бо чужак. Наші ще не те видають, а нічого. А за хату брехня, купили як всі з торгів, тільки попав в передрягу бо начудили виконавці з документами.
УББ до Петро Показати IP 5 Травня 2017 19:38
начудили виконавці з документами???? це влада чудить коли брехуни і хабарники говорять від імені закону
наталія Показати IP 5 Травня 2017 13:29
не судя а СЛОВОБЛУД і десятки незаконих вироків ..
Українська мова. до наталія Показати IP 5 Травня 2017 18:42
Перш ніж писати коментарі, навчись писати грамотно. Слова "суддя" і "незаконних" пишуться з двома буквами "н". Перед сполучником "а" ставиться кома.
лідія до Українська мова. Показати IP 5 Травня 2017 19:35
слухайте ви "мова", краще не за це хвидювались а за те що через таких виродків у нас і наших дітей немає майбутнього
Українська мова. до лідія Показати IP 5 Травня 2017 20:21
Ось такі безграмотні, як ви, і створюють таке майбутнє для себе і своїх дітей. Підвищуйте свій інтелектуальний рівень - дивись і майбутнє покращиться.
Працівник до наталія Показати IP 5 Травня 2017 21:15
Він кримінальних проваджень не розглядає і вироків не ухвалює взагалі ))
Активіст Показати IP 5 Травня 2017 14:57
Ковтуненко МОЛОДЕЦЬ, поставив на місце"оперативних працівників". Хотіли наїхати на суддю, як на торгашку на Варшавці. зрозуміло, що не з власної ініціативи, але думати треба. І будуть крайніми.
Петро до Активіст Показати IP 5 Травня 2017 16:04
Це не він поганий, це фахівці органів невігласи.
атошнік до Активіст Показати IP 5 Травня 2017 19:33
в чому він молодець ?що машину купив за яку треба працювати 100 років,а те що він не торгаш спорне питання
Василь до атошнік Показати IP 5 Травня 2017 21:49
Ти ту машину бачило ? 100 років. Не сміши путо......
луцьк Показати IP 5 Травня 2017 15:01
Не знаю особисто цього суддю але те що працівники прокуратури виглядають безпорадними це факт. Суддя взуває їх по повній і нічого не боїться. А треба щоб боявся. Хоча довіри немає ні до одних ні до других.
ірина до луцьк Показати IP 5 Травня 2017 19:28
а у нас в державі перед суддями всі безпорадні
Анонім до ірина Показати IP 6 Травня 2017 20:40
такий у нас судоустрій
діма Показати IP 5 Травня 2017 15:37
о так і живемо з такими спеціалістами зі всіх сторін
Наталя Показати IP 5 Травня 2017 16:09
Це було феєрично!
345 Показати IP 5 Травня 2017 16:11
Цікаво, а на підставі чого саме цього суддю перевіряли? А інших суддів вже перевірили? В них все ідеально з деклараціями? Це - чистої води зведення рахунків.
Галя до 345 Показати IP 5 Травня 2017 19:37
Кого човпти простіше " не местного" своїх " нельзя"
студент Показати IP 5 Травня 2017 19:31
тупе запитання!, так можна за кожного корупціонера сказати, чому цього?
Професіонал. до студент Показати IP 5 Травня 2017 20:43
Студент, ідіть вчитись.
Мая Показати IP 5 Травня 2017 19:46
https://www.youtube.com/watch?v=bIYg2xqDEpo , а про це що всі забули?
Сірога Показати IP 5 Травня 2017 23:30
Не захищаю Ковтуненка, мав за його розглядом судову справу...зверхня і самовпевнена людина, але в цьому випадку....красавчєг !!! А ці корупціонери з ДСБЕЗ виглядали як школярі. Знаєте, що йдете до судді: підготуйтесь, перечитайте 10 разів нормативну базу, а то, що начальник, що два "бойця" один рівень прохфезірналізму! Атестують ту поліцію, а толку нуль, тільки з валютчиків і бариг вміють касу брити!!!
555 Показати IP 6 Травня 2017 08:36
Ну прийшли свої до свого. Розгубились. Невдобно свого брати. В словах плутаються. Суддя комедію грає. Допоки не буде спеціалізованого антикорупційного суду для для суддів, посадових осіб, толку не буде. Таких, як Ковтуненко в Україні хоч греблю гати.
Кхе до 555 Показати IP 6 Травня 2017 09:57
Ви хоть найменше поняття у судочинстві маєте? Чи ви думаєте Внтикорсуд буде якимось іншим законодавством керуватись ніж зараз? Вся проблема у невігластві людей яким суд суддя у всьому винні а те що законодавства обранці цих же людей і для цих же людей пишуть то то пусте.
Юрист Показати IP 6 Травня 2017 11:46
Згідно ЗУ "Про запобігання корупції" , якщо за результатами контролю встановлено, що суб’єкт декларування не подав декларацію, НАЗК письмово повідомляє такого суб’єкта про факт неподання декларації, і суб’єкт декларування повинен протягом десяти днів з дня отримання такого повідомлення подати декларацію. Взагалі, НАЗК здійснює перевірку декларацій і повідомлень про суттєві зміни у майновому стані і за наслідками цієї перевірки приймає відповідне рішення. Якщо НАЗК не повідомило суддю, то тут була порушена процедура перевірки декларацій.
До Кхе Показати IP 6 Травня 2017 12:41
Та звісно. В судочинстві я повний тупак. Десь на рівні нардепів, які на рівні проекту нового закону Про судочинство передбачали спеціалізований антикорупційний суд. Вони звичайно тупаки, як я, але не тільки вони і я, бо такі суди є в деяких країнах і створення такого суду в Україні вимагають США. Воно і правильно, хоч і тупо, бо допоки свідомість наших громадян сягне належного цивілізаційного рівня ці ковтуненки все розтягнуть. Тому спочатку суд, тіпа ЧК. Суд зменшує відсоток суддів злодіїв, а там дивись років за сто і громадяни підростуть. А взагалі, шановний Кхе, не варто захищати суддів. Вони так себе люблять, що додаткової любові й не потребують
Олександр Показати IP 6 Травня 2017 13:34
Оперативні працівники явно зніяковіли при спілкуванні із суддею, можливим "корупціонером". Гадаю мало професійності у правоохононців.
Анонім Показати IP 6 Травня 2017 20:45
до мерзоти ковтуненка треба більш підготовлених посилати, а не шмаркачів, які бояться рота розкрити
Антон Показати IP 12 Вересня 2018 04:30
В.В,Ковтуненко - це ПА**УДА, який є родичем і якого покриває Голова Вищого Адміністративного Суду М.І.Смокович. Щоб скинути цю м***ту треба спочатку скинути м****ту М.І.Смоковича
Василь Показати IP 27 Березня 2021 20:15
Суддя молодець.
Кобилинський Андрій Показати IP 14 Вересня 2023 18:13
Цей суддя Ковтуненко це моральний виродок і злочинець, який має сидіти в тюрмі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus