USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Судять волинського землевпорядника, якого зловили на хабарі біля сільради

19 Березня 2024 18:51
Продовжуються суди у справі головного землевпорядника Підгайців Віталія Копюка. У березні минулого року його спіймали біля сільради на хабарі в 4400 доларів просто під час сесії. За даними слідства, так вирішували певні земельні питання.

Нині в Луцькому міськрайонному суді все ще допитують свідків, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Посадовцю повідомили про підозру у зловживанні впливом. Кримінальне правопорушення, яке передбачено за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. За даними слідства, посадовець вимагав у березні 2023 року і отримав неправомірну вигоду в сумі 4400 доларів США за вплив на посадових осіб громади щодо прийняття рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки з земель для ведення особистого селянського господарства на землі комерційного призначення. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Оскаржуючи це рішення, прокурори наполягали на триманні під вартою. Вирішується питання про відсторонення підозрюваного з посади», – прокоментувала після затримання посадовця речниця прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич.

Читати ще: Депутату Волиньради, якого підозрюють в хабарництві, достроково припинили повноваження

Віталія Копюка від посади відсторонювали, але згодом поновили. Як пояснив захисник обвинуваченого, «закінчився термін відсторонення».
Нині на судових засіданнях у справі продовжують допитувати свідків, зокрема депутатку Підгайцівської сільради Аліну Приходько.

«Із цією людиною ми майже не перетинаємося. Він виконує свої обов’язки, ми виконуємо свої обов’язки як депутати. На тій сесії 3 березня 2023 року Копюка не було. Ми його не викликали… Було дуже багато земельних питань. І ми голосували», – сказала Аліна Приходько.

Допитали теж депутатку Підгайцівської сільради Тетяну Ковжук, яка є секретаркою земельної комісії. Вона пригадала, що напередодні земельна комісія не збиралася. Зазначила, що Віталій Копюк не звертався з пропозиціями щодо конкретної земельної ділянки.

Далі у справі мають допитати ще сім свідків, зокрема чоловіка, який, за даними слідства, надавав кошти за вирішення свого земельного питання та Підгайцівського сільського голову Юрія Семенюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Платон Показати IP 19 Березня 2024 22:03
Зловили на гарячому, ще рік тому і до цих пір судять. Не ту країну назвали Гондурасом.
земля Показати IP 20 Березня 2024 09:47
ха-ха знайшли кого допитувати дружину Приходька,такого самого як і Копюк.за час війни купив будинок ,,,,,,,, Де ж вони підуть проти свого,з яким і діляться
5.45 Показати IP 21 Березня 2024 18:19
Семенюк хабарів не бере. Але це не точно)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus