USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Судили патрульного, через якого в Луцьку у ДТП загинув його колега

12 Листопада 2020 14:52
Волинському патрульному, який у липні цього року під час виконання службових обов’язків заснув за кермом та спрямував автомобіль в електроопору, що спричинило смерть його колеги Олександра Волошина, винесли вирок.

Луцький міськрайонний суд виніс вирок 9 листопада, пише ВолиньPost.

Суд встановив, що о 05:26 того дня обвинувачений, будучи поліцейським взводу № 2 роти № 3 батальйону УПП у Волинській області, їхав службовим автомобілем вулицею Володимирською. Патрульний був стомлений і заснув за кермом. Авто виїхало на бордюрний камінь та, продовжуючи рух тротуаром, передньою правою частиною влетіло в електроопору.

У результаті ДТП його колега, згідно з висновком судово-медичної, отримав закриту черепно-мозкову травму, що супроводжувалась забоєм головного мозку із крововиливами під оболонки, що і стало причиною його смерті.

У суді патрульний повністю визнав свою вину, щиро розкаювався. Із вироку відомо також, що він виплатив родині 25 тисяч гривень на лікування свого колеги. Проте лікарям не вдалося його врятувати.

Зрештою суд вирішив визнати обвинуваченого винним та призначити покарання у виді позбавлення волі на 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Щоправда, його звільнять від позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку, тривалістю 3 роки, не вчинить нового злочину і виконуватиме покладені на нього обов’язки.

Нагадаємо, вранці 6 липня під час патрулювання на вулиці Володимирській у Луцьку службовий автомобіль патрульних врізався в електроопору. Олександр Волошин, який був на пасажирському сидінні, отримав травми, які, попри усі зусилля лікарів, виявилися несумісними з життям. У ніч на 7 липня патрульний помер, не прийшовши до тями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрійко Показати IP 12 Листопада 2020 17:07
Нихто и не сумнивався що буде такий мякий вирок якби там був би звичайний водій минимум би 5 реальних років дали б
Луцьк до Андрійко Показати IP 13 Листопада 2020 06:25
І звичайних водіїв не карають,якщо звичайний водій кається,бо сталося то не зумисно.. А в даному випадку обидвоє були на службі і дпт сталося не зумисно,заснули двоє-людський фактор + графік роботи. Ви не помітили,як після трагедії патрулювання екіпажу поліції було вже по троє працівників в авто,щоб могли підстрахувати один другого/третього вразі втоми,а не по двоє,як це було до трагедії
Занадто розумний Показати IP 16 Листопада 2020 16:49
-1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus