USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Судили волинянина, який через хворе серце відмовився від мобілізації

10 Липня 2015 18:08
Уродженця селища Маневичі, який ухилився від мобілізації, засудили до 3 років позбавлення волі з річним іспитовим терміном.

Про це повідомляє «Під прицілом».

Ще у лютому чоловіка викликали до Маневицько-Любешівського об’єднаного районного військкомату для проходження військово-лікарської комісії. Висновок комісії

був таким, що хлопець придатний до служби у Збройних силах України. Однак молодий чоловік вирішив пройти комісію повторно через те, що мав проблеми зі здоров’ям.

Тому чоловік поїхав на другу комісію в Луцьк. Під час медичного обстеження лікарі встановили, що у хлопця хвороба серця, а тому дали висновок про те, що хлопець обмежено придатний для військової служби у мирний час.

З таким заключенням ВЛК чоловік повернувся до Маневицько-Любешівського ОРВК, однак там йому все ж намагалися вручити повістку. Втім, посилаючись на висновок

позаштатної постійно-діючої військово-лікарської комісії ОВК м. Луцька, хлопець відмовився підписувати документ. А тому проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за ухилення від мобілізації.

В ході слідства між прокурором та підозрюваним була укладена угода, зідно з якою він визнавав себе винним, тому вирок суду був пом’якшений. Маневицький районний суд звільнив його від ув’язнення на три роки, присудивши умовний термін строком в 1 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
щзнх Показати IP 10 Липня 2015 21:03
прокурор зробив собі статистику... йому б повістку
Андрій Показати IP 10 Липня 2015 21:35
"....що хлопець обмежено придатний для військової служби у мирний час." ________________ Хіба в нас "Військове Положення" ввели, чи "війна" оголошена? Хоч Конституцію України прочитати в змозі? ЦЕ - основний Закон..! (навпаки з "прізідєнтом міру" - одні "перемир'я", та "мЄнські договорняки".. (і чого люди гинуть? мабуть "за рошенки"..)) Щось "судді" одного "розливу" з виправдовувачами єкс-ректора Мельниченка.
Ай ні Показати IP 11 Липня 2015 10:50
Думав народ порозумнішав,, ай ні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus