USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Судитимуть російського агента, який розвідував позиції артилерії ЗСУ на півдні

20 Вересня 2022 23:08
За матеріалами СБУ перед судом постане російський агент, який розвідував позиції реактивної артилерії ЗСУ на півдні України.

Як повідомляє СБУ, насамперед зловмисник намагався встановити розташування позицій українських дивізіонів реактивних систем залпового вогню на території регіону.

Співробітники СБУ затримали російського агента під час спецоперації в Одесі у червні цього року.

У затриманого вилучено бойову гранату, майже пів кілограма тротилу з електродетонатором, а також мобільний телефон з ворожою перепискою.

За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель, якого агресори завербували після початку повномасштабного вторгнення. Представники спецслужб рф «вийшли» на нього, оскільки він неодноразово висловлював прокремлівські погляди.

Читати ще: СБУ викрила російську агентуру, яка розвідувала на Донеччині місця дислокації українських спецпризначенців

Ворог ставив зловмиснику завдання з виявлення військових об’єктів Сил оборони України на території Одеської та Миколаївської областей.

Зібрану інформацію передавав своєму московському куратору через заздалегідь відпрацьований анонімний Телеграм-канал.

Отримані відомості окупанти планували використати для масованих ракетних ударів по позиціям українських військ і проведення диверсій.

Проте співробітники Служби безпеки своєчасно викрили і нейтралізували спроби розвідувально-підривної діяльності загарбників.

Читати ще: Збирав таємні документи для генштабу ЗС РФ: на Черкащині засудили агента російської розвідки

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за:

- ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану),

- ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus