USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Судитимуть трьох лучан, які незаконно використовували бренд «Procter & Gamble»

28 Лютого 2017 11:02
Трьом жителям Луцька, які організували підпільне виробництво підроблених засобів догляду та побутової хімії «Ariel», «Tide», «Head&Shoulders», «Fairy» та «Vanish», інкримінують незаконне використання знака для товарів і послуг.

Про це інформує прес-служба ГУ НП у Рівненській області.

Нагадаємо, працівники відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області спільно зі слідчими Рівненського відділу поліції, прокуратурою викрили незаконне виробництво побутової хімії «Ariel», «Tide», «Head&Shoulders», «Fairy» та «Vanish» у Луцьку.
На сумнівну якість порошків та шампунів поскаржилися рівнянини, які купували продукцію у мережі Інтернет. За фактом незаконного використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару відкрили кримінальне провадження. До розслідування поліцейські долучили і представників компанії «Procter & Gamble», які були обурені появою на ринку величезних партій контрафактної продукції. Адже зловмисники збували підроблений товар на території Рівненської, Волинської, Київської, Одеської та Дніпропетровської областей.
У квітні минулого року поліцейські провели на території Рівненської та Волинської областей вісім обшуків: у виробничих приміщеннях, автомобілях та помешканнях зловмисників.

Вилучили близько 40 тонн підроблених товарів, інгредієнтів для їх виробництва, тару для пакування, механічні пристрої для виготовлення та фасування, поліграфію, комп’ютерну техніку, на якій здійснювався облік товарів, банківські картки, призначені для проведення розрахунків за продукцію, первинну бухгалтерську документацію та чорнові записи.

Загальна вартість вилученої продукції становить понад мільйон гривень.
Слідчі встановили, що 33-річний житель Луцька організував та очолив злочинну групу, до складу якої залучив 29-річного та 28-річну жителів Волині. Діючи як організатор та керівник, він розробив «бізнес-план», схвалений усіма учасниками, відповідно до якого і розподілив функції задля досягнення спільної злочинної мети.
У січні 2016 року в Луцьку він організував оренду приміщень для виготовлення та зберігання фальсифікованої продукції: закуповував пральний порошок невідомого походження, тару для пакування, а також етикетки з нанесеними позначеннями торговельних марок, які в подальшому передавав 29-річному поплічнику для переміщення та постачання продукції. Організатор забезпечував групу транспортними засобами, контролював процес виробництва та реалізації фальсифікованої продукції, розподіляв отримані кошти між членами організованої групи, а частину грошей використовував для подальшої злочинної діяльності.

28-річна лучанка під чітким керівництвом через Інтернет на різних сайтах та спеціально створеному інтернет-магазині розміщувала оголошення про продаж продукції, приймала телефоном замовлення від клієнтів, знімала гроші, перераховані клієнтами на рахунок.

Таким чином організована група в складі трьох осіб незаконно використала знак для товарів і послуг, права на які належать компанії «The Procter &Gamble Company», чим завдала правоволодарям матеріальної шкоди майже на 50 тисяч гривень.
33-річному організатору вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частинами 2,3 статті 27 частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України, решті двом — за частиною 3 статті 229 Кримінального Кодексу України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 28 Лютого 2017 11:08
чому лише 50 тис. шкоди, коли збитків на мільйон
Вася до 777 Показати IP 28 Лютого 2017 13:29
Шкода така мала визнана бо ті бадяжники дали добрячого хабаря кому треба і доречі вони і досі продовжуть працювати але вже лише у ночі бадяжать
Уася Показати IP 28 Лютого 2017 14:07
зараз цей товар і далі продається, ще десь три роки тому жінка купляла Фейрі, 5 літрів за 100 грн. Захожу зараз на ОLX, і там куча оголошень, (як по Луцьку так і по всій Україні) той самий "фейрі" 100 -120 грн/5літрів. По якості - ще те лайно
111 Показати IP 28 Лютого 2017 16:32
Купила Ariel в порошку і рідкий ,викинула.Готова була продавця прибити за цю гадість

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus